“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Madárdal és tudáspróba Seregélyesen

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2015. április 24., péntek 21:09

 

Idén már 161 csapat mérte össze tudását az ország minden részéről: az április 24-én, pénteken sorra kerülő döntőbe 41 együttes jutott, ráadásként négy csapat még a távoli Erdélyből is eljött a megmérettetésre. A fiataloknak harminckét feladatot kellett megoldaniuk, és bizony nem volt könnyű dolguk. A legjobbak közé csak az kerülhetett, aki például biztonsággal ismerte fel még fekete-fehér képen is madarainkat, azonosította éneküket, aki tájékozódott nemzeti parkjainkról, vagy aki tudta, miként kell egy madáretetőt helyesen elkészíteni.

- Kis helyi versenynek indult mindez, amely mára rendkívüli módon kibővült – összegzett elégedetten Sajtos József igazgató. Hozzátette: a gyerekek egyre jobban szeretik a feladatmegoldó kihívásokat, amelyek azonban szülőtől és pedagógustól is egyformán folyamatos odafigyelést igényelnek.

Az ünnepélyes eredményhirdetésen, a helyi Művelődési Házban Révész Szilvia, a Baptista Szeretetszolgálat kommunikációs igazgatója köszöntötte a verseny résztvevőit, majd gratulált a győzteseknek. - Hiszem azt, hogy idén is sok értékes ismeretet vihetnek magukkal mindazok, akik eljöttek Seregélyesre és részt vettek a vetélkedőn – hangsúlyozta az intézményfenntartó képviseletében Révész Szilvia. 

Három kategóriában hirdettek eredményt. A 3.-4. osztályosok közül a Budapesti Búbosbankák bizonyultak a legjobbnak a Berényi Cinegék és a Berényi Sasok előtt. Az 5.-6. osztályosok versenyét a csákvári Réti Héják csoportja nyerte, második lett a fővárosi Parlagi Sasfiókák csapata, harmadik helyen végeztek a Berényi Őszapók. A 7.-8. osztályosok kategóriájában a Berényi Jómadarak nem találtak legyőzőre, őket a Berényi Kakaduk és a Gyöngyösi Süvöltők követték a sorban. A díjkiosztón jól látszott, hogy ebben az évben a lovasberényi diákok bizonyultak a legjobbaknak, amely eredmény bizonyára javarészt felkészítő tanárnőjüknek, Magyarné Szita Melindának köszönhető.

„Sportszerűségből” a rendező-vendéglátó seregélyesi diákok külön vetélkedtek: közülük első helyen a Seregélyesi Gólyák, második helyen a Seregélyesi Seregélyek, harmadik helyen pedig a Kolibrik csapata végzett.       

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Budafokon mutatkozott be a Baptista Szeretetszolgálat

Budapest - A Szeretetszolgálat Hónapja elnevezésű rendezvénysorozat április 14-én sorra került állomásaként a budafoki gyülekezet szeretetteljes közösségében mutatkozott be a Baptista Szeretetszolgálat.

Közeledik a Szeretetszolgálat Vasárnapja!

Budapest - Április 14-én, vasárnap az egyik nagy baptista gyülekezetben egy istentisztelet keretében röviden bemutatjuk/felvillantjuk a Baptista Szeretetszolgálat munkáját, a küldetésünket és hívjuk a gyülekezetet a közös szolgálatra, önkéntességre, támogatásra.

A Baptista Szeretetszolgálat Istentől megáldott feltámadási ünnepet kíván!

Lap tetejére