X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Közösségi irodát nyitott Zuglóban a Baptista Integrációs Központ

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2020. november 05., csütörtök 10:23

 

Budapest – Közösségi irodát nyitott november 4-én a Baptista Integrációs Központ egy zuglói bérházban. A „Bérház-projekt” célja a közösség erejének növelése, amely a szociális problémák megoldásának is az egyik hatékony eszköze lehet. 

A zuglói önkormányzat biztosította az irodához a helyiséget a Várna utcai bérház földszintjén, a felújítás költségeit a Baptista Integrációs Központ saját forrásokból fedezte. A szociális szakemberek közösségi programokat szerveznek majd a helyszínen, melyeknek része lesz egyebek mellett a művészeti, a terápiás és gyermekekhez szóló foglalkozások megtartása annak érdekében, hogy a ház lakóiból idővel igazi közösséget kovácsoljanak.  

A bérházban egyébként már korábban átadtak egy olyan lakást, amely a BIK úgynevezett külső férőhelye, amely intézményi működési állami támogatást kap. A három zuglói lakás közül a Várna utcában van az egyik, ahol már egy éve él egy pár, akik a szervezet újbudai hajléktalanszállójáról kerültek Zuglóba. Ezt a programot az EMMI 10 millió forinttal, a zuglói önkormányzat pedig az ingatlanok biztosításával támogatta. A hajléktalan léthelyzetben élők számára ez rendkívüli lehetőség azon az úton, amely az utcáról, illetve a szállóról a normális élet keretei közé vezet. Szakemberek felügyelik az életvitelt, a takarékosságot, a munkavégzést, hiszen három év után a bérlőnek – akinek addig csak a rezsit kell fizetnie – ki kell költöznie, hogy más, hasonló sorsú rászorultnak adja át a lehetőséget.   

A közösségi irodát és a külső férőhely program egyik lakását meglátogatta Szabó Rebeka, Zugló alpolgármestere és Bitskey Bence önkormányzati képviselő, akiket Ghyczy Gellért, a BIK intézményvezetője és Hári Tibor, a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezető főigazgatója tájékoztatta a programok részleteiről.  

 

 


KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Idén is dobozolásra hív a Baptista Szeretetszolgálat

Minden eddiginél nagyobb szükség van az összefogásra, ezért a Baptista Szeretetszolgálat a jelenlegi pandémiás helyzetben is elindítja karácsonyi adománygyűjtő kampányát, a 17. Országos Cipősdoboz Akciót.

Ózongenerátor adomány érkezett a Cipősdoboz Akció részére

Kecskemét – A járványhelyzetre való tekintettel a Szinimpex Kft. idén ózongenerátorral segíti a Baptista Szeretetszolgálat Cipősdoboz Akcióját.

A dm ismét a beteg gyermekek érdekében ajánlotta fel anyagi támogatását

Törökbálint – A dm újabb, ezúttal egymillió forintos adománnyal segítette a törökbálinti Tábita Gyermekhospice Ház működését.

Lap tetejére