X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Belföld

Konferencia az emberkereskedelemről

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2015. november 03., kedd 13:42

 

A Baptista Szeretetszolgálat 2014-től 2016-ig a Pádovai Egyetem Emberi Jogi Központjával és a Velencei Önkormányzat Szociális Osztályával partnerségben valósít meg egy 24 hónapos Európai Bizottság által finanszírozott projektet, melynek címe: Emberkereskedelem és kizsákmányolás áldozatai a sebezhetőség és az illegalitás között. A programban partner még Franciaország és Románia, egy nizzai és egy bukaresti emberkereskedelem ellenes szervezet.

A program hangsúlyos része egy több napos tréning, amit a területen dolgozó szakemberek számára tart a segélyszervezet. Két egynapos képzést volt korábban Hatvanban és Kiskőrösön, a következő állomás Szarvas. November 4-től 6-ig a Liget Hotel látja vendégül több a több mint 60 résztvevőt, akik különféle területekről érkeznek. Olyan szakemberek ők, akik bármely módon találkozhatnak emberkereskedelem, illetve kizsákmányolás kiskorú, gyermek vagy felnőtt áldozataival. Tagjai a jelzőrendszernek és az áldozatirányító hálózatnak, pedagógusok, iskolaigazgatók, rendőrök, gyámok, gyermekotthonok nevelői, áldozatsegítő szakemberek, ügyészek, bírók, családsegítők, gyermekjóléti szakemberek, pártfogók.

A program a gyakorlati feladatokra összpontosít és tréning jelleggel képzi  a résztvevőket.

 

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Magyarországi tanulmányút a kelet-ukrajnai programhoz kapcsolódóan

Budapest - A Visegrádi Alap és a Koreai Köztársaság Pénzügyminisztériuma által támogatott kelet-ukrajnai programunkban év eleje óta folynak képzések Dnyipróban. A program keretében hárman vehettek részt egy magyarországi tanulmányúton.

Fókuszban a tudás és a tapasztalat átadása: program a civilekért

Budapest - A Visegrádi Alap által támogatott nyugat-ukrajnai programunkban év eleje óta folynak képzések Nagydobronyban. A program keretében a résztvevők közül tizenketten kapnak lehetőséget arra, hogy valamelyik „visegrádi négyes“ országba látogassanak és négynapos tanulmányúton vegyenek részt.

Gondozók jelentkezését várja a Baptista Integrációs Központ

A Baptista Integrációs Központ szakgondozót, gondozót, családgondozót keres.

Lap tetejére