X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Belföld

Konferencia az emberkereskedelemről

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2015. november 03., kedd 13:42

 

A Baptista Szeretetszolgálat 2014-től 2016-ig a Pádovai Egyetem Emberi Jogi Központjával és a Velencei Önkormányzat Szociális Osztályával partnerségben valósít meg egy 24 hónapos Európai Bizottság által finanszírozott projektet, melynek címe: Emberkereskedelem és kizsákmányolás áldozatai a sebezhetőség és az illegalitás között. A programban partner még Franciaország és Románia, egy nizzai és egy bukaresti emberkereskedelem ellenes szervezet.

A program hangsúlyos része egy több napos tréning, amit a területen dolgozó szakemberek számára tart a segélyszervezet. Két egynapos képzést volt korábban Hatvanban és Kiskőrösön, a következő állomás Szarvas. November 4-től 6-ig a Liget Hotel látja vendégül több a több mint 60 résztvevőt, akik különféle területekről érkeznek. Olyan szakemberek ők, akik bármely módon találkozhatnak emberkereskedelem, illetve kizsákmányolás kiskorú, gyermek vagy felnőtt áldozataival. Tagjai a jelzőrendszernek és az áldozatirányító hálózatnak, pedagógusok, iskolaigazgatók, rendőrök, gyámok, gyermekotthonok nevelői, áldozatsegítő szakemberek, ügyészek, bírók, családsegítők, gyermekjóléti szakemberek, pártfogók.

A program a gyakorlati feladatokra összpontosít és tréning jelleggel képzi  a résztvevőket.

 

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

T a n é v n y i t ó 2 0 1 9: segítségeddel fesztivált nyerhet az iskolád!

Támogasd az iskolakezdést ott, ahol a legnehezebb a szeptember és nyerj iskoládnak egy Évnyitó Fesztivált! Mező Misi a talpalávalót, Polgár Tünde a jó hangulatot, a Baptista Szeretetszolgálat a „vásárfiát” és a remek falatokat biztosítja a nagyszerűnek ígérkező eseményhez. Gyűjtsétek össze június 3. és 14. között azt, amire már nincs szükségetek, mert sok lett, kicsi lett, más kellett, vagy éppen megmaradt, de még használható, ám nélküle Ti se kezdtétek volna el a sulit! A Baptista Szeretetszolgálat pedig eljuttatja az adományokat oda, ahol arra a legnagyobb szükség van.

A gratuláció és a köszönet hangjai a segélyszervezet konferenciáján

Galyatető – A Baptista Szeretetszolgálat 2019. évi, sorrendben nyolcadik országos vezetői konferenciáját május 15-én és 16-án rendezték meg. A segélyszervezet irányítói, szociális és oktatási területen dolgozó vezetői és munkatársai két napon át összegezték és értékelték az elmúlt időszak eredményeit, beszéltek a terveikről és előadásokat hallgattak meg a legfontosabb programokról.

Bíró Heni az Ultrabalatonon fut a fogyatékkal élő gyerekekért!

Balatonfüred – Bíró Heni, a Baptista Szeretetszolgálat jótékonysági futója újabb versenyt teljesít a váci intézményünkben ellátott gyermekekért. Útnak indult az Ultrabalaton mezőnye!

Lap tetejére