X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Belföld

Kölcsönözhető gyógyászati segédeszközök

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2015. október 20., kedd 11:52

 

 

A Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központja által a napokban megtartott kerekasztal-beszélgetésen a szakemberek megvitatták a kölcsönzés előnyeit, jövőjét és jelenét. A beszélgetésen pécsi orvosok, gyógyászati segédeszközök területén jártas szakemberek vettek részt, többek között a Baranya Megyei Mozgáskorlátozott Egyesület képviselői és a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai. A pécsi logisztikai központ november elején nyit a Mohácsi úton, a fenntartók remélik, hogy gyorsan elterjed a híre és így minél több embernek tudnak segíteni költséghatékonyan. Az európai uniós forrásból megvalósuló projekt keretében, a Guruló Műhelyhálózattal együttműködve, öt vidéki helyszínen – Győrben, Székesfehérváron, Pécsett, Debrecenben és Mórahalomban – jönnek létre ilyen logisztikai központok. Kölcsönözhetőek lesznek házi gondozást segítő kellékek: elektromos ágyak, higiéniai eszközök, emelők, járást, egyéb otthoni akadálymentesítést segítő eszközök.

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

T a n é v n y i t ó 2 0 1 9: segítségeddel fesztivált nyerhet az iskolád!

Támogasd az iskolakezdést ott, ahol a legnehezebb a szeptember és nyerj iskoládnak egy Évnyitó Fesztivált! Mező Misi a talpalávalót, Polgár Tünde a jó hangulatot, a Baptista Szeretetszolgálat a „vásárfiát” és a remek falatokat biztosítja a nagyszerűnek ígérkező eseményhez. Gyűjtsétek össze június 3. és 14. között azt, amire már nincs szükségetek, mert sok lett, kicsi lett, más kellett, vagy éppen megmaradt, de még használható, ám nélküle Ti se kezdtétek volna el a sulit! A Baptista Szeretetszolgálat pedig eljuttatja az adományokat oda, ahol arra a legnagyobb szükség van.

A gratuláció és a köszönet hangjai a segélyszervezet konferenciáján

Galyatető – A Baptista Szeretetszolgálat 2019. évi, sorrendben nyolcadik országos vezetői konferenciáját május 15-én és 16-án rendezték meg. A segélyszervezet irányítói, szociális és oktatási területen dolgozó vezetői és munkatársai két napon át összegezték és értékelték az elmúlt időszak eredményeit, beszéltek a terveikről és előadásokat hallgattak meg a legfontosabb programokról.

Bíró Heni az Ultrabalatonon fut a fogyatékkal élő gyerekekért!

Balatonfüred – Bíró Heni, a Baptista Szeretetszolgálat jótékonysági futója újabb versenyt teljesít a váci intézményünkben ellátott gyermekekért. Útnak indult az Ultrabalaton mezőnye!

Lap tetejére