X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Belföld

Kölcsönözhető gyógyászati segédeszközök

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2015. október 20., kedd 11:52

 

 

A Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központja által a napokban megtartott kerekasztal-beszélgetésen a szakemberek megvitatták a kölcsönzés előnyeit, jövőjét és jelenét. A beszélgetésen pécsi orvosok, gyógyászati segédeszközök területén jártas szakemberek vettek részt, többek között a Baranya Megyei Mozgáskorlátozott Egyesület képviselői és a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai. A pécsi logisztikai központ november elején nyit a Mohácsi úton, a fenntartók remélik, hogy gyorsan elterjed a híre és így minél több embernek tudnak segíteni költséghatékonyan. Az európai uniós forrásból megvalósuló projekt keretében, a Guruló Műhelyhálózattal együttműködve, öt vidéki helyszínen – Győrben, Székesfehérváron, Pécsett, Debrecenben és Mórahalomban – jönnek létre ilyen logisztikai központok. Kölcsönözhetőek lesznek házi gondozást segítő kellékek: elektromos ágyak, higiéniai eszközök, emelők, járást, egyéb otthoni akadálymentesítést segítő eszközök.

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Magyarországi tanulmányút a kelet-ukrajnai programhoz kapcsolódóan

Budapest - A Visegrádi Alap és a Koreai Köztársaság Pénzügyminisztériuma által támogatott kelet-ukrajnai programunkban év eleje óta folynak képzések Dnyipróban. A program keretében hárman vehettek részt egy magyarországi tanulmányúton.

Fókuszban a tudás és a tapasztalat átadása: program a civilekért

Budapest - A Visegrádi Alap által támogatott nyugat-ukrajnai programunkban év eleje óta folynak képzések Nagydobronyban. A program keretében a résztvevők közül tizenketten kapnak lehetőséget arra, hogy valamelyik „visegrádi négyes“ országba látogassanak és négynapos tanulmányúton vegyenek részt.

Gondozók jelentkezését várja a Baptista Integrációs Központ

A Baptista Integrációs Központ szakgondozót, gondozót, családgondozót keres.

Lap tetejére