“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Kincsek között a baptista iskola diákjai

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2015. január 26., hétfő 13:53

Kincsek között a baptista iskola diákjai

Velence - A Zöldliget Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Általános Iskola három osztályának diákjai térítésmentesen élhettek az alkalommal és láthatták január 26-án, hétfőn a világhírű székesfehérvári Seuso-kiállítást. 

A velencei baptista általános iskolások 8/a osztálya a történelmi Seuso-kiállítás végső zárása előtt csupán néhány nappal kapott lehetőséget a Szent István Király Múzeum szakembereitől arra, hogy meglátogassa a római ezüst kincsleletek tárlatát az intézmény Fő utcai épületének különleges biztonsági intézkedésekkel védett dísztermében. Az iskolából aznap három osztály is élhetett az alkalommal. Az első csoportot elkísérte Czuppon István igazgató is. 

- Először ötödik osztályban találkoznak a gyerekek a római korral, amikor Pannónia-tartomány helyzete kerül szóba a történelemórán, majd később, hetedikben a Kincses-sziget című ifjúsági regény olvasása kapcsán beszélünk ismét a  Seuso-kincsekről  - mondta Karsai Dénes osztályfőnök az izgatott fiatalok gyűrűjében. Elárulta, sok mindent ismernek a gyerekek a római kincsek történetéből, tudják például azt is, hogy tizennégy ezüst tárgyat találtak meg belőlük. A tanár úr hozzátette, fontosnak tartották, hogy Fejér megyei iskolaként ne hagyják ki a tárlat megtekintésének nagyszerű lehetőségét. 

-  Sokat olvastam a Seuso-kincsekről és szerettem volna a maga valóságában is látni ezeket a felbecsülhetetlen értékű tárgyakat. Bizony nagyon kíváncsi voltam  - tette hozzá Ratkovics Flóra, az egyik diák. Elárulta azt is, hogy néha előfordul, álmodozik arról, milyen érzés lehetett birtokolni a kincset. 

Miközben a gyerekek és kísérőik a vitrinek körül gyülekeztek, Nádorfi Gabriella régész elmondta, aznap velük együtt október 3-tól összesen már 32 ezren látták a tárlatot, amely egyébként február 1-én, vasárnap 20 órakor zárja kapuit.       

fotók: Lovász Lilla

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Budafokon mutatkozott be a Baptista Szeretetszolgálat

Budapest - A Szeretetszolgálat Hónapja elnevezésű rendezvénysorozat április 14-én sorra került állomásaként a budafoki gyülekezet szeretetteljes közösségében mutatkozott be a Baptista Szeretetszolgálat.

Közeledik a Szeretetszolgálat Vasárnapja!

Budapest - Április 14-én, vasárnap az egyik nagy baptista gyülekezetben egy istentisztelet keretében röviden bemutatjuk/felvillantjuk a Baptista Szeretetszolgálat munkáját, a küldetésünket és hívjuk a gyülekezetet a közös szolgálatra, önkéntességre, támogatásra.

A Baptista Szeretetszolgálat Istentől megáldott feltámadási ünnepet kíván!

Lap tetejére