X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Kaposvári József-díjat kapott Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat elnök emeritusa

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2021. szeptember 16., csütörtök 13:23

 

Budapest – A Kaposvári József-díjat azok kapják, akik szűkebb vagy tágabb környezetükben példamutató tevékenységükkel segítik mindazokat, akik rászorulnak.

A mozgásában korlátozott Kaposvári József élete során ott segített a rászorulókon, ahol tudott: a szegényeknek cipőt, a gyerekeknek játékot adott, másoknak tanulási lehetőséget biztosított. A mesterember Magyarcsanádon cipőjavítással kezdte karrierjét, később Makón nyitotta meg a „Kipi-Kopi” cipőjavító műhelyt, majd 2015-től már Budapesten is árulta a termékeit. 2017-ben, 40 évesen, váratlanul halt meg. A mélyszegénységben élőket támogató és fejlesztő program 2018-ban vette fel a nevét, hogy így tisztelegjen „Az ország cipésze”-ként ismert szakember előtt. A Kaposvári József Stúdió elsősorban Pesterzsébet hátrányos helyzetű lakosait megcélzó fejlesztőprogram, amely különféle területeken nyújt segítséget a programban résztvevők számára 2017 tavasza óta.

A díjátadón köszöntőt mondott Szabados Ákos polgármester és Hiller István, az Országgyűlés alelnöke is. Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat elnök emeritusa mellett díjat kapott a 24.hu szerkesztősége, Izsák-Ndiaye Rita ENSZ-diplomata, Hajnis Annamária, Harcsa Zoltán korábbi ökölvívó olimpikon, Horváth József rákkutató, Joka Daróczi János újságíró-szociálpolitikus, Kadarkai Endre riporter, Kunhegyesi Ferenc festő, Lukács Adorján ökölvívó edző, Mészáros Antónia, az UNICEF Magyarország ügyvezető igazgatója, Oláh Gergő énekes, az RTL Klub Házon kívül című műsorának szerkesztősége, továbbá az MTVA P’amende című műsorának szerkesztősége.

 


KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Bővítését tervezik hazánk egyetlen gyermekhospice-házának

Törökbálint - Az élő szeretet és az emberi méltóság megjelenítője a Tábitha-ház - hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériuma egészségügyért felelős államtitkára csütörtökön, a Pest megyei Törökbálinton, a gyermekhospice-ház fennállásának tizedik évfordulóján.

Szív alakzatban álltuk körbe az Országalmát: összefogás a túlélésért

Székesfehérvár - Az újraélesztés világnapja alkalmából egy közös fényképpel hívták fel a figyelmet Székesfehérvár belvárosában mindazokra, akik megmenthetőek lennének, ha megkapják a gyors és bátor segítséget.

Jubileumi konferencia és ünnep - most már 25 esztendő után

Egerszalók – Konferencián vetettek számot az alapítás óta eltelt negyed évszázadról és beszéltek az előttük álló újabb feladatokról és kihívásokról a Baptista Szeretetszolgálat intézményeinek vezetői, munkatársai.

Lap tetejére