X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Járvány idején is téli krízisellátás a hajléktalan léthelyzetben élőkért

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2020. november 04., szerda 17:41

 

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat a járványhelyzet idején is fokozott erőfeszítésekkel alkalmazkodik a hajléktalan-ellátás területén tapasztalható megváltozott körülményekhez, készülve a téli krízisellátásra.   


A Baptista Szeretetszolgálat intézményeiben mintegy ezer hajléktalan léthelyzetben élő embertársunk részesül gondoskodásban Budapesten. A kilátástalan körülmények közé sodródott rászorultakat a munkatársak igyekeznek a szállókon elhelyezni, ahol mindent megtesznek azért, hogy a járvány miatt még inkább kiszolgáltatott embereknek a betegségtől való félelmükben ne kelljen az utcán maradniuk. Ez fokozott erőfeszítéseket kíván most mindenkitől a szociális ellátás frontján. A baptisták a partnerszervezetekkel, utcai szolgálatokkal szorosabb kapcsolat kialakítására törekednek, hogy az elhelyezések összehangolásával minél több embert tudjanak szükségleteinek megfelelő helyre juttatni, s ennek érdekében fontosnak tartják a fővárosi ellátók hatékony és napi együttműködését. 

A krízisautó a Menhely Alapítvány diszpécser szolgálatával együttműködve a hidegre forduló napokban keddtől péntekig, 8-20 óráig dolgozik. Önkénteseket is vár a szolgálat, olyanokat, akik az időjükből adnának a mai, eddig még soha nem látott nehéz helyzetben. Nagyon fontos, hogy mindazok, akik olyan fedél nélkül élőt látnak, akinek segítségre van szüksége, hívják a 06-1-3384186-os telefonszámot! 

Folyamatosan szükség van adományokra: alsóneműre, meleg ruhára, cipőre, tartós élelmiszerre, takaróra, hálózsákra.  Az adományozók az adomany@baptistasegely.hu elérhetőségen jelezhetik, ha ilyen módon segíteni akarnak hajléktalan léthelyzetben élő embertársainkon.  

 


 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Légy szakmai megvalósító a Baptista Szeretetszolgálat „Jelenlét Csapatában”!

A Baptista Szeretetszolgálat felsőfokú szakmai megvalósító munkatársakat keres Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, azonnali munkakezdéssel.

A Baptista Világszövetség főtitkárának látogatása és együttműködési megállapodás a kormánnyal

Budapest – Dr. Elijah Brown szeptember 19-én, vasárnap a Budafoki Baptista Gyülekezet előtt beszélt, majd másnap részt vett azon az eseményen, amelynek során a magyar kormány újabb együttműködési megállapodást kötött a baptistákkal.

Kaposvári József-díjat kapott Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat elnök emeritusa

Budapest – A Kaposvári József-díjat azok kapják, akik szűkebb vagy tágabb környezetükben példamutató tevékenységükkel segítik mindazokat, akik rászorulnak.

Lap tetejére