“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Indulj el egy úton: elkezdődött a vetélkedő!

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2016. február 17., szerda 12:17

 

– Több mint másfél évtizedes „madarászkodás” után váltottunk témát és választottuk a természetismereti feladatmegoldó versenyt – mondta Sajtos József, a seregélyesi baptista általános iskola igazgatója. – A döntés jónak bizonyult, hiszen nagyon sokan jelentkeztek az ország minden részéről és számunkra külön öröm, hogy közöttük van a sárosdi, a velencei, a tiszaszalkai, a nyírbogdányi és az egyik budapesti baptista iskola is. A választás szinte kézenfekvő volt. Diákjainkkal sokat túrázunk, végigjártuk az Országos Kéktúrát is, jelenleg éppen a dél-dunántúli „kéket” koptatjuk. Tartottunk tőle, milyen lesz a fogadtatás, hány iskola indít csapatot a vetélkedőn, ám azt hiszem, kár volt izgulnunk… Száznegyven csapat vetélkedik és válaszol a kihívásokra.

Három korosztály-kategóriában lehet megoldani a feladatokat, az első fordulón már túl vannak a csapatok. Két nagy témakör állítja nehézségek elé a fiatalokat: az Országos Kéktúrával és a hegyek világával kapcsolatos kérdések ezek, amelyek főleg játékosak, logikára épülnek. A döntő – amely egyben nagyszerű alkalom lesz a találkozásra és a barátságok születésére –, a gyakorlati próbatételekkel április 22-én lesz Seregélyesen. A versenyt, amelynek az elméleti és gyakorlati feladatok megoldásán túl az aktív természetjárás is része, támogatja és a rendezőkkel együttműködik a Baptista Szeretetszolgálat, a Magyar Természetjáró Szövetség, a Magyar Hegymászó Szövetség, a „Magyarok a világ nyolcezresein” csapata és Seregélyes önkormányzata.     

 

A fényképeken 4/a osztály diákjai oldják meg a feladatokat        

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Budafokon mutatkozott be a Baptista Szeretetszolgálat

Budapest - A Szeretetszolgálat Hónapja elnevezésű rendezvénysorozat április 14-én sorra került állomásaként a budafoki gyülekezet szeretetteljes közösségében mutatkozott be a Baptista Szeretetszolgálat.

Közeledik a Szeretetszolgálat Vasárnapja!

Budapest - Április 14-én, vasárnap az egyik nagy baptista gyülekezetben egy istentisztelet keretében röviden bemutatjuk/felvillantjuk a Baptista Szeretetszolgálat munkáját, a küldetésünket és hívjuk a gyülekezetet a közös szolgálatra, önkéntességre, támogatásra.

A Baptista Szeretetszolgálat Istentől megáldott feltámadási ünnepet kíván!

Lap tetejére