X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Idén is útjára indult az adventkor ajándékokat gyűjtő Mikulástroli!

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2020. december 05., szombat 23:30

 

Budapest – A Mikulástrolin ajándékokat is várnak, amelyeket rászoruló gyerekekhez juttat majd el a Baptista Szeretetszolgálat.

 

Ünnepi díszbe öltöztetett Mikulástroli indul útjára a fővárosban szombaton. A járműben a Mikulás és a Krampusz várja az utasokat – közölte a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV). De várnak cipősdobozba csomagolt ajándékokat is, amelyeket a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) eljuttat a Baptista Szeretetszolgálatnak.

A BKK és a BKV ugyanis idén is csatlakozik a Baptista Szeretetszolgálat adománygyűjtő kampányához. Öt ügyfélközpontban is leadhatók a cipősdobozba csomagolt ajándékok: a Központi Ügyfélszolgálaton a Rumbach Centerben, a kelenföldi, a Széll Kálmán téri, a Szentlélek téri, valamint a Baross tériben. Ezek mellett 150 más gyűjtőpont is részt vesz a kampányban. A várt játékok, írószerek, édességek, higiéniai eszközök és könyvek önkéntesek segítségével jutnak el a leginkább rászoruló gyerekekhez.

A csuklós Mikulástroli mellett idén egy szóló trolibusz, a Fénytroli is teljes pompában járja a várost már december 5-étől. A Mikulástroli december 20-ától második Fénytroliként közlekedik majd. December 19-ig a 72M, a 75-ös, a 76-os, a 77-es, a 80-as és a 83-as trolibusz vonalán lehet majd a Mikulástrolival – később pedig a Fénytrolival – utazni. Számos esetben a belvárosig meghosszabbított útvonalon közlekednek majd: a 75-ös és a 77-es trolibusz vonalán például a Puskás Ferenc Stadionig, míg a 76-os és a 80-as trolibusz vonalán a Keleti pályaudvar helyett a Blaha Lujza térig meghosszabbított útvonalon jár a Mikulástroli. Utazni normál díjszabás szerint lehet rajta.

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Bővítését tervezik hazánk egyetlen gyermekhospice-házának

Törökbálint - Az élő szeretet és az emberi méltóság megjelenítője a Tábitha-ház - hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériuma egészségügyért felelős államtitkára csütörtökön, a Pest megyei Törökbálinton, a gyermekhospice-ház fennállásának tizedik évfordulóján.

Szív alakzatban álltuk körbe az Országalmát: összefogás a túlélésért

Székesfehérvár - Az újraélesztés világnapja alkalmából egy közös fényképpel hívták fel a figyelmet Székesfehérvár belvárosában mindazokra, akik megmenthetőek lennének, ha megkapják a gyors és bátor segítséget.

Jubileumi konferencia és ünnep - most már 25 esztendő után

Egerszalók – Konferencián vetettek számot az alapítás óta eltelt negyed évszázadról és beszéltek az előttük álló újabb feladatokról és kihívásokról a Baptista Szeretetszolgálat intézményeinek vezetői, munkatársai.

Lap tetejére