X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Belföld

Horváth Sándor és a Túlélés a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2015. december 07., hétfő 10:20

 

– Egy konfliktusövezetben a körülmények nem mindennapiak – hangsúlyozta Horváth Sándora Rendészettudományi Karon, ahol a Baptista Szeretetszolgálat gondozásában megjelent Túléléscímű könyvéről beszélt, amely békefenntartóknak, segélyszervezeteknek, utazóknak íródott. A szerző a kar levelezős hallgatója, rendőri békefenntartó volt. A személyes biztonságról egyedülálló gyakorlati tapasztalatra tett szert hazánkban és a világ számos válságövezetében. Ellenőrző listát állított össze utazóknak, írt válságövezeti konfliktusokról, terrorizmusról, túszhelyzetekben, gépeltérítés esetén javasolt viselkedésről, a terroristák gondolkodásmódjáról, embert próbáló körülményekről. A biztonságról, a filmek hamis illúziójáról, természeti katasztrófák esetén javasolt teendőkről fogalmazott meg iránymutatásokat a résztvevők számára. Felhívta a figyelmet a kommunikáció és a tájékozódás, a térképolvasás képességének, a biztonságos közlekedésnek fontosságára.

A kiadványt Dr. habil. Boda József nb. vezérőrnagy, dékán méltatta, aki a Rendőrség Különleges Szolgálatánál dolgozott a könyv írójával. Elmondta, hogy Magyarország 1989 óta vesz részt a békefenntartásban, a missziókból mindenki épségben tért haza.

– A kézikönyv igazán aktuális, hiszen Európában a jelenlegi biztonsági helyzetben mindazok számára segítséget nyújt, akik tudni szeretnék, mire érdemes odafigyelni, felkészülni, hogy csökkenjen annak az esélye, hogy áldozattá váljanak.

A szerző az NKE Egyetemi Központi és Kari Könyvtárai számára tizenkét példányt ajánlott fel kötetéből, amelyeket a bemutatón adott át Áts Józsefnek, az RTK kari könyvtárigazgatójának.

(Forrás: NKE, dr. Tóth Nikolett Ágnes)

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Megújult otthonban várjuk a rászoruló, támogatott családokat

Debrecen – Június 25-én, kedden ünnepélyes külsőségek mellett nyitottuk meg a „Kamilla” Családok Átmeneti Otthonának korszerű, új épületét.

Folytatódik a kiváló együttműködés a Magyar Honvédséggel

Ócsa – Negyedik alkalommal rendezte meg nemzetközi, úgynevezett „nem kinetikus képességek” alkalmazásán alapuló gyakorlatát az MH Ludovika Zászlóalj ócsai kiképzőbázisán az MH Civil-katonai Együttműködési és Lélektani Műveleti Központ, melynek látogatói napjára a Baptista Szeretetszolgálat is meghívást kapott.

Ügyességi és logikai feladatokkal vártuk a fiatalokat a gyermekfesztiválon

Fót - Az elmúlt esztendőkhöz hasonlóan idén is ott voltunk a sorrendben hetedik alkalommal megrendezett fóti Országos Nyárköszöntő Gyermekfesztiválon, ahol "hétpróbás" feladatokat állítottunk össze a fiatalok számára. Köszönjük a hozzánk csatlakozott önkéntesek értékes segítségét!

Lap tetejére