X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Belföld

Hazatértek Nepálból a baptista mentők a másfél éves magyar kislánnyal

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2015. május 04., hétfő 10:51

 A Rescue 24 mentőcsapat hat napig dolgozott a földrengés sújtotta térségben, miközben folyamatosan kapcsolatot tartott az ENSZ OCHA képviseletével, a nepáli kormánnyal és helyi partnereivel. Az öttagú egység amerikai és helyi önkéntesekkel kiegészülve összesen 98 gyermeket és 166 felnőttek részesített orvosi ellátásban Katmanduban és a környező falvakban. A magyar segélyszervezet képviselői 18 ezer eurót vittek segélyként az országba, ebből részben több száz sátrat vásároltak, amelyből háromszázat a Katmandutól délre fekvő magashegység falvaiban osztottak szét, illetve további háromszázat a helyi szervezetek önkéntesei szállítottak el a katasztrófa miatt leginkább nélkülöző területekre. A Baptista Szeretetszolgálat munkatársai további segítséget (egy-egy tonna lencsét, rizst és ivóvizet) is eljuttattak a túlélőknek. 

A család kérésére - a magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium technikai segítségével – a Baptista Szeretetszolgálat speciális mentőcsapatával nepáli nagyszüleivel együtt Magyarországra érkezett az a másfél éves magyar kislány is, aki a földrengés miatt rekedt az országban.

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Magyarországi tanulmányút a kelet-ukrajnai programhoz kapcsolódóan

Budapest - A Visegrádi Alap és a Koreai Köztársaság Pénzügyminisztériuma által támogatott kelet-ukrajnai programunkban év eleje óta folynak képzések Dnyipróban. A program keretében hárman vehettek részt egy magyarországi tanulmányúton.

Fókuszban a tudás és a tapasztalat átadása: program a civilekért

Budapest - A Visegrádi Alap által támogatott nyugat-ukrajnai programunkban év eleje óta folynak képzések Nagydobronyban. A program keretében a résztvevők közül tizenketten kapnak lehetőséget arra, hogy valamelyik „visegrádi négyes“ országba látogassanak és négynapos tanulmányúton vegyenek részt.

Gondozók jelentkezését várja a Baptista Integrációs Központ

A Baptista Integrációs Központ szakgondozót, gondozót, családgondozót keres.

Lap tetejére