X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Hatezer munkavállalóját mozgósította a Lidl a jó ügy érdekében

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2020. március 10., kedd 17:50

 

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a két partner segélyszervezet abban a jótékonysági ruhagyűjtési akcióban, amit a Lidl Magyarország hirdetett meg még január végén munkavállalói körében.

 

Az akció kiterjedt a vállalat 182 áruházára, 3 logisztikai központjára és a központi irodaházra is, így összesen több mint hatezren csatlakozhattak a kezdeményezéshez. A gyűjtés során több mint 120 raklap ruha és lábbeli gyűlt össze, melyet az elkövetkező időszakban hátrányos helyzetű gyermekeknek és családtagjaiknak juttat el a két segélyszervezet.

A Lidl Magyarország felelős vállalatként évek óta kiemelt figyelmet fordít a hátrányos helyzetű gyermekekre és családtagjaikra. Adományozási programjának köszönhetően egész évben támogatást nyújt számukra többek között tartós élelmiszerek és nem élelmiszer jellegű adományok formájában. A vállalat 2020. január végén ezen programjához igazodva indította el jótékonysági ruhagyűjtési akcióját, mellyel azt a célt tűzte ki, hogy a támogatáson túl egyben esélyt is adjon a rászorulóknak, hogy ruházatuk miatt ne kerüljenek hátrányos helyzetbe az olyan hétköznapi élethelyzetekben, mint pl. az óvodába, iskolába, munkahelyre járás.

Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője elmondta: „A kijelölt gyűjtési pontokra jó állapotú, tiszta, gyermek és felnőtt ruházatot, valamint lábbeliket hozhattak be munkavállalóink. Az akció a vártnál is nagyobb sikerrel zárult, munkavállalóink lelkesedésének köszönhetően ugyanis végül 18 tonna ruha és cipő gyűlt össze. A több mint 120 raklapnyi adományt vállalatunk már át is adta két civil szervezeti partnerének, a Baptista Szeretetszolgálatnak és a Máltai Szeretetszolgálatnak, akik az elkövetkező időszakban eljuttatják azokat a leginkább rászorulóknak.”


KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Újabb segélycsomagokat kerültek a legjobban rászorultakhoz

Mátészalka - Az elmúlt időszak segélyezéseit folytatva a Baptista Szeretetszolgálat április 9-én, csütörtökön indított útjára a pákozdi logisztikai központból, illetve a mátészalkai regionális raktárból egy újabb segélyszállítmányt, amely összesen 250 adag tartós élelmiszercsomagot tartalmazott.

Rendhagyó Húsvét

Dr. Szilágyi Bélának, a Baptista Szeretetszolgálat alelnökének ünnepi köszöntője.

Az összefogás 100 arca

Besenyőd – A minap az alig 700 lélekszámú Besenyődön jártunk, ahol 34 ládányi, mintegy 70 kiló gombát adtunk át Laskai Tibornénak, a település polgármester asszonyának.

Lap tetejére