“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Folytatódik a kiváló együttműködés a Magyar Honvédséggel

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2019. június 24., hétfő 14:55

 

Ócsa – Negyedik alkalommal rendezte meg nemzetközi, úgynevezett „nem kinetikus képességek” alkalmazásán alapuló gyakorlatát az MH Ludovika Zászlóalj ócsai kiképzőbázisán az MH Civil-katonai Együttműködési és Lélektani Műveleti Központ, melynek látogatói napjára a Baptista Szeretetszolgálat is meghívást kapott.

A nem-kinetikus csoportok tipikus, a gyakorlatban is alkalmazott feladata a tárgyalások előkészítése és lebonyolítása a kormányzati, nem kormányzati és más civil szervezetek képviselőivel. A Baptista Szeretetszolgálat és a CIMIC között több évre visszanyúlóan jó a kapcsolat és folyamatos az együttműködés, amely többek között megnyilvánult az úgynevezett katonai-civil kerekasztal megbeszéléseken történő részvételben, a határon szolgáló katonák, rendőrök támogatásában, vagy a karitatív tevékenységek során történő együttműködésben is.

Horváth Sándor a Baptista Szeretetszolgálat képviseletében elmondta, hogy itthon „béke körülmények” között is, de főként külföldön, műveleti területen tevékenységet folytató civil szervezetek számára hasznos a CIMIC által végrehajtott feladatok, tapasztalatok megismerése, a szakmai kapcsolódási pontok feltárása, a szorosabb együttműködés kialakítása.

A június 21-én tizenhatodik születésnapját ünneplő MH Civil-katonai Együttműködési és Lélektani Műveleti Központ élén egyébként személyi változások történtek, az új parancsnok dr. Hangya Gábor alezredes lett.  Bízunk benne, hogy az új parancsnokkal folytatódik a korábbi évekhez hasonló kiváló együttműködés.  A leköszönő parancsnoknak, Szilágyi Csabának – aki július 1-jétől tartós külszolgálatban, Brüsszelben folytatja katonai pályafutását – sok sikert kívánunk! 

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Pont ott segítünk, ahol kell. Tedd jobbá a világot adód 1 %-ával!

Adószám: 18485529-1-42 Technikai szám: 0286

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával „Több mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta 2024. február 10-én, szombaton elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket.

Mentőcsapatunk tagjait köszöntötték a törökországi földrengés évfordulóján

Budapest - A Yunus Emre Török Kulturális Intézetben látták vendégül azokat a magyar kutató-mentő csapatokat és családtagjaikat, akik az egy évvel ezelőtt bekövetkezett földrengések után harmincöt túlélőt emeltek ki a romok alól.

Lap tetejére