X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Belföld

Folytatódik a Bibliaiskola programja

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2015. október 21., szerda 09:11

 

Három esztendővel ezelőtt kezdte meg a Baptista Szeretetszolgálat az észak-karolinai baptistákkal közösen a Bibliaiskolák szervezését roma pásztorok számára, akik Kárpátaljáról, Erdélyből és Kelet-Magyarországról érkezve vettek részt a képzésben. Ősszel, télen és tavasszal rendeztek egy-egy hetes szemesztert a résztvevőknek: legutóbb, az idei őszi szemeszter végén harminc roma pásztor vehette át diplomáját a balatonföldvári baptista üdülőben. Már megkezdődtek az egyeztetések a képzés jövő tavaszi folytatásáról. Az amerikai pásztorok, vendégtanárok oktatását a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai elsősorban tolmácsként, koordinátorként segítik.

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Megújult otthonban várjuk a rászoruló, támogatott családokat

Debrecen – Június 25-én, kedden ünnepélyes külsőségek mellett nyitottuk meg a „Kamilla” Családok Átmeneti Otthonának korszerű, új épületét.

Folytatódik a kiváló együttműködés a Magyar Honvédséggel

Ócsa – Negyedik alkalommal rendezte meg nemzetközi, úgynevezett „nem kinetikus képességek” alkalmazásán alapuló gyakorlatát az MH Ludovika Zászlóalj ócsai kiképzőbázisán az MH Civil-katonai Együttműködési és Lélektani Műveleti Központ, melynek látogatói napjára a Baptista Szeretetszolgálat is meghívást kapott.

Ügyességi és logikai feladatokkal vártuk a fiatalokat a gyermekfesztiválon

Fót - Az elmúlt esztendőkhöz hasonlóan idén is ott voltunk a sorrendben hetedik alkalommal megrendezett fóti Országos Nyárköszöntő Gyermekfesztiválon, ahol "hétpróbás" feladatokat állítottunk össze a fiatalok számára. Köszönjük a hozzánk csatlakozott önkéntesek értékes segítségét!

Lap tetejére