“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Belföld

Folytatódik a Bibliaiskola programja

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2015. október 21., szerda 09:11

 

Három esztendővel ezelőtt kezdte meg a Baptista Szeretetszolgálat az észak-karolinai baptistákkal közösen a Bibliaiskolák szervezését roma pásztorok számára, akik Kárpátaljáról, Erdélyből és Kelet-Magyarországról érkezve vettek részt a képzésben. Ősszel, télen és tavasszal rendeztek egy-egy hetes szemesztert a résztvevőknek: legutóbb, az idei őszi szemeszter végén harminc roma pásztor vehette át diplomáját a balatonföldvári baptista üdülőben. Már megkezdődtek az egyeztetések a képzés jövő tavaszi folytatásáról. Az amerikai pásztorok, vendégtanárok oktatását a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai elsősorban tolmácsként, koordinátorként segítik.

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Telephelyvezetőket keres a Baptista Integrációs Központ

Budapest - A Baptista Integrációs Központ keres a 15. kerületben nyíló, új Családok Átmeneti Otthonába segítségnyújtásban elkötelezett munkatársakat, telephelyvezetői munkakör betöltésére.

Magyarországi tanulmányút a kelet-ukrajnai programhoz kapcsolódóan

Budapest - A Visegrádi Alap és a Koreai Köztársaság Pénzügyminisztériuma által támogatott kelet-ukrajnai programunkban év eleje óta folynak képzések Dnyipróban. A program keretében hárman vehettek részt egy magyarországi tanulmányúton.

Fókuszban a tudás és a tapasztalat átadása: program a civilekért

Budapest - A Visegrádi Alap által támogatott nyugat-ukrajnai programunkban év eleje óta folynak képzések Nagydobronyban. A program keretében a résztvevők közül tizenketten kapnak lehetőséget arra, hogy valamelyik „visegrádi négyes“ országba látogassanak és négynapos tanulmányúton vegyenek részt.

Lap tetejére