X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Belföld

Folytatódik a Bibliaiskola programja

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2015. október 21., szerda 09:11

 

Három esztendővel ezelőtt kezdte meg a Baptista Szeretetszolgálat az észak-karolinai baptistákkal közösen a Bibliaiskolák szervezését roma pásztorok számára, akik Kárpátaljáról, Erdélyből és Kelet-Magyarországról érkezve vettek részt a képzésben. Ősszel, télen és tavasszal rendeztek egy-egy hetes szemesztert a résztvevőknek: legutóbb, az idei őszi szemeszter végén harminc roma pásztor vehette át diplomáját a balatonföldvári baptista üdülőben. Már megkezdődtek az egyeztetések a képzés jövő tavaszi folytatásáról. Az amerikai pásztorok, vendégtanárok oktatását a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai elsősorban tolmácsként, koordinátorként segítik.

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

A gratuláció és a köszönet hangjai a segélyszervezet konferenciáján

Galyatető – A Baptista Szeretetszolgálat 2019. évi, sorrendben nyolcadik országos vezetői konferenciáját május 15-én és 16-án rendezték meg. A segélyszervezet irányítói, szociális és oktatási területen dolgozó vezetői és munkatársai két napon át összegezték és értékelték az elmúlt időszak eredményeit, beszéltek a terveikről és előadásokat hallgattak meg a legfontosabb programokról.

Bíró Heni az Ultrabalatonon fut a fogyatékkal élő gyerekekért!

Balatonfüred – Bíró Heni, a Baptista Szeretetszolgálat jótékonysági futója újabb versenyt teljesít a váci intézményünkben ellátott gyermekekért. Útnak indult az Ultrabalaton mezőnye!

Fejlesztés a hátrányos helyzetű gyermekekért a Bükk egyik falujában

Bükkszentmárton – A Baptista Szeretetszolgálat nevelőszülői hálózatának tagjai, szülők és gyermekek lesznek a kedvezményezettjei annak a fejlesztésnek, amely hetekkel korábban a Bükk-hegység egyik falujában kezdődött el. A projekt résztvevői és a helybéliek április 24-én, szerdán találkoztak a helyszínen, hogy rövid ünnepség keretein belül üdvözöljék a beruházás sikerét.

Lap tetejére