X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Belföld

Fogvatartottak családi kapcsolaterősítő tábora Velencén

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2015. július 07., kedd 11:04

Vasárnap este zárult Velencén a fogvatartottak családi kapcsolaterősítő tábora.

A fogvatartottak re-integrációja szempontjából meghatározó kérdés, hogy volt-e családja, illetve, hogy megmarad-e a családja a büntetés végéig, és visszafogadja-e? Ezért igen lényeges a családi kapcsolatok megőrzése és erősítése.

A baracskai és a budapesti bv. intézetekből kiengedett fogvatartottak az elmúlt héten a Baptista Szeretetszolgálat támogatásának köszönhetően Velencén üdülhettek. A hét folyamán a pihenés mellett Jónás próféta története alapján gondolhatták végig és értékelhették át saját életüket:

1) Isten szól, de én a magam feje után megyek... és ennek következményei leszenk...

2) Amikor a többiek "beáldoznak"...

3) A nyomorúság és a szenvedés, mint Istenhez vezető út...

4) Az Istennek való engedelmesség, és áldásai...

5) A kegyelmet nyert ember kegyetlensége...

Reggeli után a gyerekekkel vette át a történetet Szénási Jonathan Sándor intézeti lelkipásztor (Közép-dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet, Baracska). Esténként felváltva tartottak családi esti áhítatot L. Molnár István lelkipásztorral, a Budapesti Fegyház és Börtön börtönlelkészével.

Bízunk abban, hogy a közösen töltött tartalmas hét hozzásegíti a fogvatartottakat és családtagjaikat a szabadulást követő zökkenőmentes újrakezdéshez.

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

T a n é v n y i t ó 2 0 1 9: segítségeddel fesztivált nyerhet az iskolád!

Támogasd az iskolakezdést ott, ahol a legnehezebb a szeptember és nyerj iskoládnak egy Évnyitó Fesztivált! Mező Misi a talpalávalót, Polgár Tünde a jó hangulatot, a Baptista Szeretetszolgálat a „vásárfiát” és a remek falatokat biztosítja a nagyszerűnek ígérkező eseményhez. Gyűjtsétek össze június 3. és 14. között azt, amire már nincs szükségetek, mert sok lett, kicsi lett, más kellett, vagy éppen megmaradt, de még használható, ám nélküle Ti se kezdtétek volna el a sulit! A Baptista Szeretetszolgálat pedig eljuttatja az adományokat oda, ahol arra a legnagyobb szükség van.

A gratuláció és a köszönet hangjai a segélyszervezet konferenciáján

Galyatető – A Baptista Szeretetszolgálat 2019. évi, sorrendben nyolcadik országos vezetői konferenciáját május 15-én és 16-án rendezték meg. A segélyszervezet irányítói, szociális és oktatási területen dolgozó vezetői és munkatársai két napon át összegezték és értékelték az elmúlt időszak eredményeit, beszéltek a terveikről és előadásokat hallgattak meg a legfontosabb programokról.

Bíró Heni az Ultrabalatonon fut a fogyatékkal élő gyerekekért!

Balatonfüred – Bíró Heni, a Baptista Szeretetszolgálat jótékonysági futója újabb versenyt teljesít a váci intézményünkben ellátott gyermekekért. Útnak indult az Ultrabalaton mezőnye!

Lap tetejére