X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Belföld

Fiatalok az emberkereskedelem ellen – V4 pályázat

Szerző: Süni Bejegyzés: 2014. január 13., hétfő 08:47

Ezen a programon, a partnereknél korábban meghirdetett esszé pályázat nyertesei vehettek részt, országonként két diák és egy kísérő.

A cseh és szlovák partnerekkel átbeszéltük a program sajátosságait, országonkénti eltéréseit. Részt vettünk egy 5 órás mozi maratonon, ahol két hosszabb filmet néztünk meg az emberkereskedelem témakörében, ellátogattunk szociális intézményekbe és meghallgattunk egy előadást arról, milyen biztonsági intézkedések közepette menekítik az emberkereskedelem áldozatait.

Programunk fő tevékenysége egy prezentáció sorozat volt, amellyel a három résztvevő ország minél több középiskolájába próbáltunk eljutni. Prevenciós előadásunkban bemutattunk egy ismertető filmet és beszéltünk az emberkereskedelem gyors terjedéséről és az áldozatok gyorsan növekvő számáról.

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Megújult otthonban várjuk a rászoruló, támogatott családokat

Debrecen – Június 25-én, kedden ünnepélyes külsőségek mellett nyitottuk meg a „Kamilla” Családok Átmeneti Otthonának korszerű, új épületét.

Folytatódik a kiváló együttműködés a Magyar Honvédséggel

Ócsa – Negyedik alkalommal rendezte meg nemzetközi, úgynevezett „nem kinetikus képességek” alkalmazásán alapuló gyakorlatát az MH Ludovika Zászlóalj ócsai kiképzőbázisán az MH Civil-katonai Együttműködési és Lélektani Műveleti Központ, melynek látogatói napjára a Baptista Szeretetszolgálat is meghívást kapott.

Ügyességi és logikai feladatokkal vártuk a fiatalokat a gyermekfesztiválon

Fót - Az elmúlt esztendőkhöz hasonlóan idén is ott voltunk a sorrendben hetedik alkalommal megrendezett fóti Országos Nyárköszöntő Gyermekfesztiválon, ahol "hétpróbás" feladatokat állítottunk össze a fiatalok számára. Köszönjük a hozzánk csatlakozott önkéntesek értékes segítségét!

Lap tetejére