X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Belföld

Támogatás a rendőrségnek, segítve a határon szolgálók munkáját

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2017. június 02., péntek 11:15

 

Dunakeszi – A migránsválság kialakulása óta katonáink és rendőreink rendvédelmi és határőrizeti feladatokat hajtanak végre a déli határszakasz területén. A rendőrök munkáját négylábú társaik segítik: dolguk igen fontos, megérdemlik, hogy tisztelegjünk előttük. A Baptista Szeretetszolgálat Tisztelet a Hősöknek elnevezésű programjának keretén belül június elsején kétszázezer forint értékben adott át támogatást, ezzel a rendőrség a határon szolgálatot teljesítő rendőrkutyák ellátását javíthatja.  

 

A segélyszervezet – a tavaly életre hívott „Állati Álmok” elnevezésű kampánya keretében – az országhatárokon szolgáló, valamint a katasztrófák után bevetett, túlélőket kutató mentő és kereső kutyusok támogatását is céljául választotta. A Baptista Szeretetszolgálat 2016 végén részt vett a Fressnapf  „Segítő kéz - Állati Küldetés” (http://www.fressnapf.hu/segito-kez-allati-kuldetes/)  kampányban, melynek során harmadik helyezést ért el. A helyezésért járó támogatás átadása június 1-én történt meg Dunakeszin, a rendőrség kutyakiképző központjában.

Kovács Péter rendőr főtörzszászlós és kollégája kutyájukkal többször láttak már el feladatot a déli határszakasz területén. A kiképzéshez szükséges eszközöket az egyik Fressnapf-boltban a rendőrök és a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai közösen vásárolták meg. A határon feladatot ellátó kutyusok sokkal jobban ki vannak téve az időjárás viszontagságainak, mint a városi közterületeken szolgáló társaik. Különböző fertőzések és élősködők is veszélyeztetik egészségüket: Kovács Péternek nemrég egyik 5 éves szolgálati kutyáját kellett „nyugdíjazni” betegsége miatt. A rendőrök társként tekintenek négylábú segítőikre, akikben mindig megbízhatnak és számíthatnak rájuk bármilyen helyzetet kelljen megoldaniuk. A mondás, hogy „a kutya az ember leghűségesebb társa”, rájuk hatványozottan igaz, mert akár az életüket is kockáztatják gazdájukért, a biztonságért – értünk!

 

 

 

Segítse hűséges négylábú társainkat! 

A rendőrkutyáknál általában öt-hat év az átlagos szolgálati idő – Jelenleg csak a rendőrségnél 500-600 kutya szolgál – A rendőrkutyák zöme németjuhász, de mellettük vannak maliniosok, rottweilerek, de schnauzerek, labradorok, hannoveri vérebek, magyar vizslák és spánielek is – Keverék kutyák ugyancsak dolgoznak kiváló teljesítményt nyújtva – A kutyák zöme a közterületeken az időjárás viszontagságainak kitéve és veszélyes körülmények között látják el feladataikat,  a mentő- és keresőkutyák a katasztrófák során életeket mentenek – A határvédelemben közel félszáz kutya is részt vesz.

Biztonságunk az ő biztonságuk is!

 


KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

T a n é v n y i t ó 2 0 1 9: segítségeddel fesztivált nyerhet az iskolád!

Támogasd az iskolakezdést ott, ahol a legnehezebb a szeptember és nyerj iskoládnak egy Évnyitó Fesztivált! Mező Misi a talpalávalót, Polgár Tünde a jó hangulatot, a Baptista Szeretetszolgálat a „vásárfiát” és a remek falatokat biztosítja a nagyszerűnek ígérkező eseményhez. Gyűjtsétek össze június 3. és 14. között azt, amire már nincs szükségetek, mert sok lett, kicsi lett, más kellett, vagy éppen megmaradt, de még használható, ám nélküle Ti se kezdtétek volna el a sulit! A Baptista Szeretetszolgálat pedig eljuttatja az adományokat oda, ahol arra a legnagyobb szükség van.

A gratuláció és a köszönet hangjai a segélyszervezet konferenciáján

Galyatető – A Baptista Szeretetszolgálat 2019. évi, sorrendben nyolcadik országos vezetői konferenciáját május 15-én és 16-án rendezték meg. A segélyszervezet irányítói, szociális és oktatási területen dolgozó vezetői és munkatársai két napon át összegezték és értékelték az elmúlt időszak eredményeit, beszéltek a terveikről és előadásokat hallgattak meg a legfontosabb programokról.

Bíró Heni az Ultrabalatonon fut a fogyatékkal élő gyerekekért!

Balatonfüred – Bíró Heni, a Baptista Szeretetszolgálat jótékonysági futója újabb versenyt teljesít a váci intézményünkben ellátott gyermekekért. Útnak indult az Ultrabalaton mezőnye!

Lap tetejére