X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Támogatás a rendőrségnek, segítve a határon szolgálók munkáját

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2017. június 02., péntek 11:15

 

Dunakeszi – A migránsválság kialakulása óta katonáink és rendőreink rendvédelmi és határőrizeti feladatokat hajtanak végre a déli határszakasz területén. A rendőrök munkáját négylábú társaik segítik: dolguk igen fontos, megérdemlik, hogy tisztelegjünk előttük. A Baptista Szeretetszolgálat Tisztelet a Hősöknek elnevezésű programjának keretén belül június elsején kétszázezer forint értékben adott át támogatást, ezzel a rendőrség a határon szolgálatot teljesítő rendőrkutyák ellátását javíthatja.  

 

A segélyszervezet – a tavaly életre hívott „Állati Álmok” elnevezésű kampánya keretében – az országhatárokon szolgáló, valamint a katasztrófák után bevetett, túlélőket kutató mentő és kereső kutyusok támogatását is céljául választotta. A Baptista Szeretetszolgálat 2016 végén részt vett a Fressnapf  „Segítő kéz - Állati Küldetés” (http://www.fressnapf.hu/segito-kez-allati-kuldetes/)  kampányban, melynek során harmadik helyezést ért el. A helyezésért járó támogatás átadása június 1-én történt meg Dunakeszin, a rendőrség kutyakiképző központjában.

Kovács Péter rendőr főtörzszászlós és kollégája kutyájukkal többször láttak már el feladatot a déli határszakasz területén. A kiképzéshez szükséges eszközöket az egyik Fressnapf-boltban a rendőrök és a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai közösen vásárolták meg. A határon feladatot ellátó kutyusok sokkal jobban ki vannak téve az időjárás viszontagságainak, mint a városi közterületeken szolgáló társaik. Különböző fertőzések és élősködők is veszélyeztetik egészségüket: Kovács Péternek nemrég egyik 5 éves szolgálati kutyáját kellett „nyugdíjazni” betegsége miatt. A rendőrök társként tekintenek négylábú segítőikre, akikben mindig megbízhatnak és számíthatnak rájuk bármilyen helyzetet kelljen megoldaniuk. A mondás, hogy „a kutya az ember leghűségesebb társa”, rájuk hatványozottan igaz, mert akár az életüket is kockáztatják gazdájukért, a biztonságért – értünk!

 

 

 

Segítse hűséges négylábú társainkat! 

A rendőrkutyáknál általában öt-hat év az átlagos szolgálati idő – Jelenleg csak a rendőrségnél 500-600 kutya szolgál – A rendőrkutyák zöme németjuhász, de mellettük vannak maliniosok, rottweilerek, de schnauzerek, labradorok, hannoveri vérebek, magyar vizslák és spánielek is – Keverék kutyák ugyancsak dolgoznak kiváló teljesítményt nyújtva – A kutyák zöme a közterületeken az időjárás viszontagságainak kitéve és veszélyes körülmények között látják el feladataikat,  a mentő- és keresőkutyák a katasztrófák során életeket mentenek – A határvédelemben közel félszáz kutya is részt vesz.

Biztonságunk az ő biztonságuk is!

 


KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Bővítését tervezik hazánk egyetlen gyermekhospice-házának

Törökbálint - Az élő szeretet és az emberi méltóság megjelenítője a Tábitha-ház - hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériuma egészségügyért felelős államtitkára csütörtökön, a Pest megyei Törökbálinton, a gyermekhospice-ház fennállásának tizedik évfordulóján.

Szív alakzatban álltuk körbe az Országalmát: összefogás a túlélésért

Székesfehérvár - Az újraélesztés világnapja alkalmából egy közös fényképpel hívták fel a figyelmet Székesfehérvár belvárosában mindazokra, akik megmenthetőek lennének, ha megkapják a gyors és bátor segítséget.

Jubileumi konferencia és ünnep - most már 25 esztendő után

Egerszalók – Konferencián vetettek számot az alapítás óta eltelt negyed évszázadról és beszéltek az előttük álló újabb feladatokról és kihívásokról a Baptista Szeretetszolgálat intézményeinek vezetői, munkatársai.

Lap tetejére