“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Emberkereskedelem Elleni Világnap

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2014. október 17., péntek 16:22

 

Ők azok, akiket zsarolással, fenyegetésel tartanak fogva, és alapvető emberi jogaikat megtiporva kizsákmányolnak. Lehet ez szexuális kizsákmányolás, kényszermunka, bérkoldultatás, hajléktalan-csicskáztatás, vagy kényszerházasság. Bármilyen formában jelenik is meg a probléma, az áldozatok közöttünk élnek, talán épp a közvetlen környezetünkben, a szomszédságunkban. Ők állítják elő azokat a javakat és szolgáltatásokat, amiket naponta használunk. Lépten-nyomon találkozhatunk velük. Lehet, hogy ők készítették a mobiltelefonunkat, amin nap mint nap beszélünk, lehet, hogy ők varrták az inget amit viselünk, vagy ők dolgoznak az étterem konyhájában, ahova munka után megyünk. Ezek a dolgok a szemünk előtt történnek, és egészen addig, amíg fel nem nyílik a szemünk.

 

A Baptista Szeretetszolgálat több mint egy évtizede elkötelezett az emberkereskedelem elleni harcban. Napjainkban is több védett-házat és reintegrációs otthont tartunk fent, ahol az emberkereskedelem áldozatai biztonságban, és szakemberek segítségével gyógyulhatnak és rehabilitálódhatnak. Ezek mellett iskolao megelőző programokkal, tanácsadással is igyekszünk felhívni a diákok figyelmét az emberkereskedelem veszélyeire. Szervezetünk az egyetlen civil tagja a Belügyminisztérium által irányított Nemzeti Koordinációs Mechanizmusnak. Állandó együttműködő partnereink az ORFK, a KR Nemzeti Nyomozóiroda (a magyar FBI), az IOM (Nemzetközi Migrációs Szervezet) és számos nemzetközi civilszervezet (A21, Lefö – A, CityHearts – UK, Velencei Önkormányzat – I …) és rendőrségek (pl. Hollnadia, Svájc). Munkatársaink azon dolgoznak, hogy a hét minden napján, és a nap minden órájában segítségére legyenek az áldozatoknak. 

‪ 

Október 18.-a az Emberkereskedelem Elleni Harc Világnapja az Európai Unióban. Ezen a napon emlékezünk meg azokról, akiket akaratuk ellenére kizsákmányolnak, és megfosztanak emberi jogaiktól. 

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával „Több mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta 2024. február 10-én, szombaton elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket.

Mentőcsapatunk tagjait köszöntötték a törökországi földrengés évfordulóján

Budapest - A Yunus Emre Török Kulturális Intézetben látták vendégül azokat a magyar kutató-mentő csapatokat és családtagjaikat, akik az egy évvel ezelőtt bekövetkezett földrengések után harmincöt túlélőt emeltek ki a romok alól.

Támogatott lakhatás pszichiátriai betegeknek Esztergomban

Esztergom - A Baptista Szeretetszolgálat intézményi családjához tartozó Regionális Szociális Intézményfenntartó Központ és a Tábita Alapszolgáltatási Központ csütörtökön délelőtt ünnepélyes külsőségek mellett zárta a „Támogatott lakhatás kialakítása és alapszolgáltatások fejlesztése Esztergomban” című projektet. Az esemény keretein belül adták át a Petőfi Sándor utcában lévő, pszichiátriai betegek számára újonnan kialakított támogatott lakhatás épületét is.

Lap tetejére