“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Együttműködési szándéknyilatkozat az EMMI-vel, rendkívül kedvező lehetőségek a humanitárius célokért

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2017. június 21., szerda 18:31

Budapest – Június 21-én, szerdán Hári Tibor, a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója és Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára együttműködési megállapodást írtak alá. Ennek lényege, hogy megerősítették: folytatódik az a munka, amit a segélyszervezet a Karitatív Tanács tagjaként a minisztériummal karöltve végez a szociális szempontból nehéz helyzetbe került egyének, családok és közösségek, adott esetben más országok polgárainak megsegítéséért.   

A Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány és a Karitatív Tanács együttműködési szándéknyilatkozatának aláírására azon  a sajtótájékoztatón került sor, ahol a résztvevők bejelentették: a Baptista Szeretetszolgálat a Karitatív Tanács tagjaként 638 millió forintot nyert el  infrastrukturális beruházások megvalósítására.

 A segélyszervezet a világ számos országában nyújt rendszeres segélyt, élelmet, humanitárius és lelki segítséget, és hajt végre fejlesztési programot szükséget szenvedő és szociálisan perifériára szorult emberek számára, így könnyítve nehéz helyzetükön, lehetőséget biztosítva számukra egy emberibb élethez. A szeretetszolgálat célja – származástól, nemzetiségtől, vallástól és bőrszíntől függetlenül – a hazánkban és más országokban élő rászoruló emberek lelki és anyagi szükségleteinek alkalmi és rendszeres betöltése.

 A Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány tevékenységi köre a humanitárius segítségnyújtástól a katasztrófamentésen, a hátrányos helyzetű romák, menekültek, drogfüggők megsegítésén át a fogyatékkal élők rehabilitációs programjáig (FLAME program) számos egyéb humanitárius és fejlesztési szakterületet fog át: rászorulók támogatása, katasztrófa sújtotta személyek támogatása, családsegítés, időskorúak gondozása, hátrányos helyzetű csoportok társadalmi esélyegyenlőségének elősegítése, üdültetés, menekültek támogatása, integrációja, emberkereskedelem elleni küzdelem.

Az alapítvány célja – az alapító okirat tanúsága szerint – kezdetektől fogva az volt, hogy Jézus Krisztus szeretetparancsa alapján segítsen a rászorulókon itthon és külföldön. Az első ötezer forintos adomány óta eltelt hosszú évek alatt a Baptista Szeretetszolgálat mára az egyik legnagyobb magyarországi segélyszervezetté érett.

Ez a munka minap újabb nagyszerű lehetőségeket kapott a Gondviselőtől, ez a magyar kormány közreműködésével, európai uniós projekt (EFOP-2.2.15-16-2017-00003) segítségével, nyertes pályázatokban valósulhat meg a közeli jövőben. Cél egyebek mellett a Fejér megyei Pákozdon egy logisztikai központ, Békésben, Miskolcon, Mátészalkán és Bükkszentmártonban pedig szociális, gyermek- és ifjúságvédelmi létesítmények infrastrukturális létrehozása, illetve fejlesztése.

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

A Baptista Szeretetszolgálat Istentől megáldott feltámadási ünnepet kíván!

Pont ott segítünk, ahol kell. Tedd jobbá a világot adód 1 %-ával!

Adószám: 18485529-1-42 Technikai szám: 0286

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával „Több mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta 2024. február 10-én, szombaton elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket.

Lap tetejére