“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Együttműködés a honvédelem területén

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2018. május 10., csütörtök 12:35

 

Budapest – A Honvédelmi Minisztériumban a Baptista Szeretetszolgálat szakembereinek részvételével rendezték meg a NATO úgynevezett civil-katonai együttműködési törzsgyakorlatát. A segélyszervezet tevékenységéről május 9-én Gál Dávid ügyvezető igazgató és Horváth Sándor biztonsági tanácsadó, programvezető beszélt.

Az eseményt megelőzően, a MH Civil-katonai Együttműködési és Lélektani Műveleti Központ meghívására május 3-án is részt vettek a segélyszervezet munkatársai egy találkozón. A megbeszélésen a HM CIMIC és NATO Erőket Integráló Elem, a Bel- és Külügyminisztérium, a rendőrség és a katasztrófavédelem is képviseltette magát. A segélyszervezetek részéről jelen volt a Baptista Szeretetszolgálat mellett a Magyar Vöröskereszt és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat is. A Honvédelmi Minisztérium képviselői tájékoztatást adtak az idei feladatokról, s külön kitértek a missziós, legfőképpen a koszovói szerepvállalásra. Baczkó Zsuzsanna, a Baptista Szeretetszolgálat nemzetközi osztályának munkatársa az EU AID Volunteers kezdeményezésről tartott beszámolót.  

A CIMIC saját szervezésű, júniusban megrendezendő nemzetközi gyakorlatára  is meghívást kaptak a Baptista Szeretetszolgálat szakemberei, ahol cseh, lengyel, német, szlovák és természetesen magyar CIMIC (civil-katonai együttműködés) és PSYOPS (lélektani műveletek) szakemberekkel együttműködve valósítanak majd meg humanitárius tevékenységhez kapcsolódó feladatokat. Az esemény a Baptista Szeretetszolgálat munkatársainak is jó lehetőséget biztosít majd egy (például afrikai) válságövezetben történő tevékenység szimulálására.

 

 

 

 

 


KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

A Baptista Szeretetszolgálat díjakkal ismerte el kiváló munkát végzett kollégáit

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat 2013-ban díjakat alapított azzal a céllal, hogy az általa fenntartott intézményekben dolgozó, kiváló szakmai tevékenységet végző kollégáit elismerje és megköszönje áldozatos munkájukat. Eddig több mint négyszáz munkatárs kapott díjat. A 2024. év elismeréseit április 19-én a Wesselényi utcai imaházban adták át az arra érdemeseknek.

Budafokon mutatkozott be a Baptista Szeretetszolgálat

Budapest - A Szeretetszolgálat Hónapja elnevezésű rendezvénysorozat április 14-én sorra került állomásaként a budafoki gyülekezet szeretetteljes közösségében mutatkozott be a Baptista Szeretetszolgálat.

Közeledik a Szeretetszolgálat Vasárnapja!

Budapest - Április 14-én, vasárnap az egyik nagy baptista gyülekezetben egy istentisztelet keretében röviden bemutatjuk/felvillantjuk a Baptista Szeretetszolgálat munkáját, a küldetésünket és hívjuk a gyülekezetet a közös szolgálatra, önkéntességre, támogatásra.

Lap tetejére