X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

#ClimateOfChange Vitaverseny jelenlegi állása - 1. Forduló

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2021. március 12., péntek 12:47

A #ClimateOfChange nemzetközi kampány keretében rendkívül sokat foglalkozunk a kultúrateremtés fogalmával. Az emberi jellemet alapvetően meghatározza, miképp gondolkodunk, cselekszünk, beszélgetünk, és adott esetben vitázunk a társadalmunkat és a Földünket érintő globális kérdésekről. Ráadásul még ennél is fontosabb, milyen kultúrát tudunk átadni a felnövekvő generációnak, melyet impulzusok tömege terelget, befolyásol minden nap. 

Hazánkban elindítottuk a középfokú és felsőoktatási intézmények országos vitaversenyét. Az első fordulóban közel száz középiskolás diák folytatott le online vitákat „pro”, illetve „kontra” érveket ütköztetve alapvetően a következő tételmondatról: „A klímaváltozás egy valós probléma, ami azonnali és egységes lépéseket igényel az EU államaitól.” Órákon át taglalható a kérdéskör, ezért is elképesztően izgalmas, amikor szakmai bírák jelenlétében három felszólaló diák egyenként három percben, valamint szabadvita keretében mondhatja el a kutatásain és tényeken alapuló érveit. 

A következőkben még két fordulót rendezünk meg, amelynek során – a pontszámok alapján – a három legjobb csapat közül emelkedik ki a nemzeti győztes, amely lehetőséget kap majd arra, hogy az európai uniós #ClimateOfChange kampány tizenhárom partnerországának győztesével mérje össze tudását Brüsszelben. 

 

Jó felkészülést és izgalmas vitákat kívánunk a versenysorozat résztvevőinek!  


A #ClimateOfChange programról részletes információk a www.baptistasegely.hu/coc, illetve a www.climateofchange.info/hungary oldalon találhatóak.

 

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Bővítését tervezik hazánk egyetlen gyermekhospice-házának

Törökbálint - Az élő szeretet és az emberi méltóság megjelenítője a Tábitha-ház - hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériuma egészségügyért felelős államtitkára csütörtökön, a Pest megyei Törökbálinton, a gyermekhospice-ház fennállásának tizedik évfordulóján.

Szív alakzatban álltuk körbe az Országalmát: összefogás a túlélésért

Székesfehérvár - Az újraélesztés világnapja alkalmából egy közös fényképpel hívták fel a figyelmet Székesfehérvár belvárosában mindazokra, akik megmenthetőek lennének, ha megkapják a gyors és bátor segítséget.

Jubileumi konferencia és ünnep - most már 25 esztendő után

Egerszalók – Konferencián vetettek számot az alapítás óta eltelt negyed évszázadról és beszéltek az előttük álló újabb feladatokról és kihívásokról a Baptista Szeretetszolgálat intézményeinek vezetői, munkatársai.

Lap tetejére