“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

#ClimateOfChange Vitaverseny jelenlegi állása - 1. Forduló

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2021. március 12., péntek 12:47

A #ClimateOfChange nemzetközi kampány keretében rendkívül sokat foglalkozunk a kultúrateremtés fogalmával. Az emberi jellemet alapvetően meghatározza, miképp gondolkodunk, cselekszünk, beszélgetünk, és adott esetben vitázunk a társadalmunkat és a Földünket érintő globális kérdésekről. Ráadásul még ennél is fontosabb, milyen kultúrát tudunk átadni a felnövekvő generációnak, melyet impulzusok tömege terelget, befolyásol minden nap. 

Hazánkban elindítottuk a középfokú és felsőoktatási intézmények országos vitaversenyét. Az első fordulóban közel száz középiskolás diák folytatott le online vitákat „pro”, illetve „kontra” érveket ütköztetve alapvetően a következő tételmondatról: „A klímaváltozás egy valós probléma, ami azonnali és egységes lépéseket igényel az EU államaitól.” Órákon át taglalható a kérdéskör, ezért is elképesztően izgalmas, amikor szakmai bírák jelenlétében három felszólaló diák egyenként három percben, valamint szabadvita keretében mondhatja el a kutatásain és tényeken alapuló érveit. 

A következőkben még két fordulót rendezünk meg, amelynek során – a pontszámok alapján – a három legjobb csapat közül emelkedik ki a nemzeti győztes, amely lehetőséget kap majd arra, hogy az európai uniós #ClimateOfChange kampány tizenhárom partnerországának győztesével mérje össze tudását Brüsszelben. 

 

Jó felkészülést és izgalmas vitákat kívánunk a versenysorozat résztvevőinek!  


A #ClimateOfChange programról részletes információk a www.baptistasegely.hu/coc, illetve a www.climateofchange.info/hungary oldalon találhatóak.

 

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

A Baptista Szeretetszolgálat díjakkal ismerte el kiváló munkát végzett kollégáit

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat 2013-ban díjakat alapított azzal a céllal, hogy az általa fenntartott intézményekben dolgozó, kiváló szakmai tevékenységet végző kollégáit elismerje és megköszönje áldozatos munkájukat. Eddig több mint négyszáz munkatárs kapott díjat. A 2024. év elismeréseit április 19-én a Wesselényi utcai imaházban adták át az arra érdemeseknek.

Budafokon mutatkozott be a Baptista Szeretetszolgálat

Budapest - A Szeretetszolgálat Hónapja elnevezésű rendezvénysorozat április 14-én sorra került állomásaként a budafoki gyülekezet szeretetteljes közösségében mutatkozott be a Baptista Szeretetszolgálat.

Közeledik a Szeretetszolgálat Vasárnapja!

Budapest - Április 14-én, vasárnap az egyik nagy baptista gyülekezetben egy istentisztelet keretében röviden bemutatjuk/felvillantjuk a Baptista Szeretetszolgálat munkáját, a küldetésünket és hívjuk a gyülekezetet a közös szolgálatra, önkéntességre, támogatásra.

Lap tetejére