“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Cipősdoboz Akció 2017: támogatóinkat köszöntöttük

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2018. január 29., hétfő 22:48

 

Budapest – Idén is a Kempinski Hotel Corvinus adott helyszínt annak a rendezvénynek, amelynek során a Baptista Szeretetszolgálat megköszönte támogatóinak mindazt a segítséget, amellyel sok ezer rászoruló kisgyermek karácsonyát tehette nem csak szebbé, de talán egy kicsit boldogabbá is a 2017-es esztendő karácsonyán.  

Január 29-én, hétfőn a házigazda hotel nevében Dudás Ildikó köszöntötte a megjelenteket, hangsúlyozva, a Cipősdoboz Akció amennyire egyszerű, annyira nagyszerű ötlet, és büszkék arra, hogy ők is ott lehettek a segítők sorában. Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke Nemes Anna televíziós műsorvezetővel lépett a mikrofon elé. A lelkész az akció születését és kezdeteit idézte fel, s reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy 2018-ban sikerüljön átlépni az 50 ezres határt az összegyűjtött cipősdoboz ajándékok mennyiségével. Vujity Tvrtko újságíró arról szólt, ő a Baptista Szeretetszolgálat vezetői és munkatársai között tanulta meg, mennyivel jobb adni, mint kapni, majd Pulitzer-emlékdíját Nemes Annának, a Tábitha Gyermekhospice Ház háziasszonyának adta át.   

Papp János, a Magyarországi Baptista Egyház elnöke arra emlékeztetett, a több mint 48 ezer összegyűjtött cipősdoboz mögött 350 gyülekezet munkája áll, majd Istennek köszönetet mondva, a Mindenható áldását kérve mondott imát.  

A Baptista Szeretetszolgálat tavaly 14. alkalommalhirdette meg a Cipősdoboz Akciót, hogy cipősdobozba csomagolt ajándékkal tegye szebbé a rászoruló gyerekek karácsonyát.  Az akció honlapján útmutatást adtak a csomagok elkészítéséhez, melyeket még karácsony előtt eljuttattak a gyerekekhez: nevelőotthonokban lakókhoz, mélyszegénységben élőkhöz, vagy Böjte Csaba szerzetes árvaházában nevelkedőkhöz. Mintegy 100 millió forint értékben, 48 ezer 850 cipősdoboz ajándékot kaptak a gyűjtőpontok az adományozóktól.

Az akció során ismét voltak újdonságok, ahogyan csaknem minden évben. Az adományok egy részét ismét nyomon lehetett követni, azaz az adakozó megtudhatta, doboza mely településen örvendeztetett meg rászorult kisgyermeket. Az eredményesség záloga volt mások mellett az akció nagykövete, Radics Gigi énekes, Mező Misi zenész, Szuper Levente jégkorongozó, valamint a Diótörő és Egérkirály musical csapata is. 

A rendezvényen kisfilm idézte fel a 2017-es Cipősdoboz Akció legszebb pillanatait, majd köszönő oklevelet kaptak mindazon cégek,  magánszemélyek, akik partnerként működtek közre abban, hogy tavaly, 14. alkalommal is több tízezer rászorult gyermeknek juthatott ajándék.

Akik köszönetet érdemeltek: Biosziget Webáruház, Libri Bookline Zrt., Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, MorePeaks Kft., Skoda Magyarország, Xantus János Két Tanítási Nyelvű Középiskola, Nokia Solutions and Network Kft., Trans-O-Flex Hungary Kft., Andor Ilona Ének-Zenei Általános Iskola, Pannonhalmi Béla Baptista Általános Iskola, Baptista Szeretetszolgálat EJSZ Széchenyi István Gimnáziuma, Ringier Axel Springer Magyarország Kft., Liliput Játékvilág, Magyar Nemzeti Múzeum, Arcadia Hotel Budapest, Oxygen Wellnes, Corvin Művelődési Ház, Kodolányi János Főiskola, Semmelweis Egyetem, Vasas Szakszervezeti Szövetség, Mercedes Benz Manufacturing Hungary Kft., Safru Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., Tisza Média Kft., Apropolisz Játszóház, Montázs art Café, Centrál Kávéház és Étterem, Rózsakert Bevásárlóközpont, IBM Hungary International Shared Service Centre Kft., Fusion Élményközpont és Rendezvényhelyszín, Neked Terem Kft., Belváros-Lipótváros Önkormányzata, Christal Agency, Erzsébetváros Önkormányzata,  Richter Gedeon, Csurgói Kézilabda Klub, Kövessi Erzsébet Baptista Szakközépiskola, Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft., Aegon Magyarország Zrt., Keverőcsör.hu fogászati webáruház, Cella Septichora Látogatóközpont, zoom.hu, Fehérvári Médiacentrum Kft. és Medicontur Kft.

 Fotók: Farkas János


KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Pont ott segítünk, ahol kell. Tedd jobbá a világot adód 1 %-ával!

Adószám: 18485529-1-42 Technikai szám: 0286

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával „Több mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta 2024. február 10-én, szombaton elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket.

Mentőcsapatunk tagjait köszöntötték a törökországi földrengés évfordulóján

Budapest - A Yunus Emre Török Kulturális Intézetben látták vendégül azokat a magyar kutató-mentő csapatokat és családtagjaikat, akik az egy évvel ezelőtt bekövetkezett földrengések után harmincöt túlélőt emeltek ki a romok alól.

Lap tetejére