X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Munkában a Krízisautó, szükség van téli ruhára!

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2016. január 04., hétfő 14:15

A napokban különösen hidegre fordult idő könnyen életveszélybe sodorhatja a hajléktalanokat és mindazokat, akiket az utcán ér az éjszaka. A meteorológiai előrejelzések szerint csak csütörtökön-pénteken várható egy kis enyhülés, addig fagypont alatt marad a hőmérséklet. A Baptista Szeretetszolgálat krízisautója napi 10 órában járja az utcákat, a segítők a Menhely Alapítvánnyal együttműködve 8-tól 18 óráig dolgoznak. Nagyon fontos, hogy mindazok, akik olyan fedél nélkül élőt látnak, akinek vélhetően segítségre van szüksége, hívják a 06-1-3384186-os telefonszámot!

A Baptista Szeretetszolgálat krízisautójában Berényi Richárd elmondta: folyamatosan járják a fővárosi helyszíneket, hogy segítsenek a rászorultakon. Élelem, tea és meleg ruha van az autóban, és aki szeretne valamelyik intézménybe, nappali melegedőbe kerülni, azt oda irányítják, ha orvosi segítségre van szükség, arról intézkednek. Berényi Richárd hozzátette, alapvetően továbbra is háromféle hozzáállással találkoznak az utcán. Van, aki szívesen veszi a segítséget, de nem lehet rávenni arra, hogy melegedőbe, vagy hajléktalanszállóra menjen, van, akit sikerül erre rábeszélni, és továbbra is akad, aki szóba sem áll velük.

Miletics Marcell, a Baptista Integrációs Központ igazgatója hétfőn a Kossuth Rádióban arra figyelmeztetett, nem lehetünk közönyösek, oda kell figyelnünk a környezetünkben élő idős és mélyszegélységben élő emberekre, hiszen sokan saját lakásukban is veszélyben vannak ezekben a napokban. Már idén is volt, akit csak az utolsó percekben sikerült megmenteniük. A szakember hangsúlyozta, ahhoz, hogy segíteni tudjanak, továbbra is nagy szükség van az adományokra: meleg ruhát, azaz sapkát, sálat, kesztyűt, zoknit, kabátot, pokrócot, hálózsákot várnak, hogy azokat továbbadhassák azoknak, akiknek ez a túlélést jelentheti. Az adományokat az Utcafront szociális munkásai a nap 24 órájában várják a X. kerület Bánya utca 1. szám alatt.            

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Családgondozó munkakör betöltésére keres munkatársakat a BIK

Budapest - A Baptista Integrációs Központ keres a 15. kerületben nyíló, teljesen új Családok Átmeneti Otthonába segítségnyújtásban elkötelezett munkatársakat, családgondozó munkakör betöltésére.

A Caola Zrt. is azok között van, akik segítik a védekezést

Diósd – A Caola Zrt. ötezer liternyi kéz- és felületfertőtlenítő-szer adományának átadásán jelen volt Dr. Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat alelnöke is.

Sikeresen véget ért az egyhetes licit

Budapest – Mintegy 810 ezer forint gyűlt össze Vujity Tvrtko és Ambrus Attila felajánlása nyomán, az összeg a járvány miatt nehéz helyzetbe jutott rászorulókhoz kerül.

Lap tetejére