X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Belföld

Munkában a Krízisautó, szükség van téli ruhára!

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2016. január 04., hétfő 14:15

A napokban különösen hidegre fordult idő könnyen életveszélybe sodorhatja a hajléktalanokat és mindazokat, akiket az utcán ér az éjszaka. A meteorológiai előrejelzések szerint csak csütörtökön-pénteken várható egy kis enyhülés, addig fagypont alatt marad a hőmérséklet. A Baptista Szeretetszolgálat krízisautója napi 10 órában járja az utcákat, a segítők a Menhely Alapítvánnyal együttműködve 8-tól 18 óráig dolgoznak. Nagyon fontos, hogy mindazok, akik olyan fedél nélkül élőt látnak, akinek vélhetően segítségre van szüksége, hívják a 06-1-3384186-os telefonszámot!

A Baptista Szeretetszolgálat krízisautójában Berényi Richárd elmondta: folyamatosan járják a fővárosi helyszíneket, hogy segítsenek a rászorultakon. Élelem, tea és meleg ruha van az autóban, és aki szeretne valamelyik intézménybe, nappali melegedőbe kerülni, azt oda irányítják, ha orvosi segítségre van szükség, arról intézkednek. Berényi Richárd hozzátette, alapvetően továbbra is háromféle hozzáállással találkoznak az utcán. Van, aki szívesen veszi a segítséget, de nem lehet rávenni arra, hogy melegedőbe, vagy hajléktalanszállóra menjen, van, akit sikerül erre rábeszélni, és továbbra is akad, aki szóba sem áll velük.

Miletics Marcell, a Baptista Integrációs Központ igazgatója hétfőn a Kossuth Rádióban arra figyelmeztetett, nem lehetünk közönyösek, oda kell figyelnünk a környezetünkben élő idős és mélyszegélységben élő emberekre, hiszen sokan saját lakásukban is veszélyben vannak ezekben a napokban. Már idén is volt, akit csak az utolsó percekben sikerült megmenteniük. A szakember hangsúlyozta, ahhoz, hogy segíteni tudjanak, továbbra is nagy szükség van az adományokra: meleg ruhát, azaz sapkát, sálat, kesztyűt, zoknit, kabátot, pokrócot, hálózsákot várnak, hogy azokat továbbadhassák azoknak, akiknek ez a túlélést jelentheti. Az adományokat az Utcafront szociális munkásai a nap 24 órájában várják a X. kerület Bánya utca 1. szám alatt.            

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Megújult otthonban várjuk a rászoruló, támogatott családokat

Debrecen – Június 25-én, kedden ünnepélyes külsőségek mellett nyitottuk meg a „Kamilla” Családok Átmeneti Otthonának korszerű, új épületét.

Folytatódik a kiváló együttműködés a Magyar Honvédséggel

Ócsa – Negyedik alkalommal rendezte meg nemzetközi, úgynevezett „nem kinetikus képességek” alkalmazásán alapuló gyakorlatát az MH Ludovika Zászlóalj ócsai kiképzőbázisán az MH Civil-katonai Együttműködési és Lélektani Műveleti Központ, melynek látogatói napjára a Baptista Szeretetszolgálat is meghívást kapott.

Ügyességi és logikai feladatokkal vártuk a fiatalokat a gyermekfesztiválon

Fót - Az elmúlt esztendőkhöz hasonlóan idén is ott voltunk a sorrendben hetedik alkalommal megrendezett fóti Országos Nyárköszöntő Gyermekfesztiválon, ahol "hétpróbás" feladatokat állítottunk össze a fiatalok számára. Köszönjük a hozzánk csatlakozott önkéntesek értékes segítségét!

Lap tetejére