“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Egyre bővülő szolgáltatásokkal a hajléktalan léthelyzetben élőkért

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2018. október 31., szerda 11:17

 

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat bővülő szolgáltatásokkal alkalmazkodik a hajléktalan-ellátás területén tapasztalható megváltozott körülményekhez, jogi helyzethez.

A Baptista Szeretetszolgálat intézményeiben mintegy ezer hajléktalan léthelyzetben élő embertársunkról gondoskodnak a fővárosban. A kilátástalan körülmények közé sodródott rászorultakat a munkatársak igyekeznek a szállókon elhelyezni, és mivel a továbblépés felé a szolgáltatókon keresztül vezet az út, bővítjük szolgáltatásainkat. A baptisták a partnerszervezetekkel, utcai szolgálatokkal szorosabb kapcsolat kialakítására törekednek, hogy az elhelyezések összehangolásával minél több embert tudjanak szükségleteinek megfelelő helyre juttatni, s ennek érdekében fontosnak tartják a fővárosi ellátók hatékony és napi együttműködését.

A Baptista Szeretetszolgálat Soroksáron, Kőbányán, Csepelen és Újbudán is üzemeltet hajléktalanszállót. Az Utcafront Baptista Szolgáltató Centrumban, a kőbányai Maglódi úton például jelenleg mintegy napi száz rászorult ebédel, de november 1-től vacsorát is biztosítanak, miközben működik a mosoda, a fürdő, a fodrászat, van lehetőség ruhacserére. A Baptista Szolgáltató Centrum közfoglalkoztatási programjában van felvétel, a munkalehetőség is adott.

A Baptista Integrációs Központ a továbblépés érdekében három lakásban úgynevezett külső férőhelyeket működtet majd Zuglóban és év elején várhatóan további százhatvan férőhelyen nyújt kétágyas szobában külső férőhelyen, az átmeneti szállásokhoz kapcsolódó lakhatási szolgáltatást.

A krízisautó a Menhely Alapítvány diszpécser szolgálatával együttműködve keddtől péntekig, 8-20 óráig dolgozik. Önkénteseket is vár a szolgálat, olyanokat, akik az időjükből adnának. Nagyon fontos, hogy mindazok, akik olyan fedél nélkül élőt látnak, akinek segítségre van szüksége, hívják a 06-1-3384186-os telefonszámot!

Folyamatosan szükség van adományokra: alsóneműre, meleg ruhára, cipőre, tartós élelmiszerre, takaróra, hálózsákra.  Az adományozók az adomany@baptistasegely.hu elérhetőségen jelezhetik, ha ilyen módon segíteni akarnak hajléktalan léthelyzetben élő embertársainkon.

 

 

 


KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Budafokon mutatkozott be a Baptista Szeretetszolgálat

Budapest - A Szeretetszolgálat Hónapja elnevezésű rendezvénysorozat április 14-én sorra került állomásaként a budafoki gyülekezet szeretetteljes közösségében mutatkozott be a Baptista Szeretetszolgálat.

Közeledik a Szeretetszolgálat Vasárnapja!

Budapest - Április 14-én, vasárnap az egyik nagy baptista gyülekezetben egy istentisztelet keretében röviden bemutatjuk/felvillantjuk a Baptista Szeretetszolgálat munkáját, a küldetésünket és hívjuk a gyülekezetet a közös szolgálatra, önkéntességre, támogatásra.

A Baptista Szeretetszolgálat Istentől megáldott feltámadási ünnepet kíván!

Lap tetejére