X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Belföld

Baptista intézmények is segítik a diákok kötelező közösségi szolgálatát

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2016. február 15., hétfő 12:47

 

 

A MOL Új Európa Alapítvány 2014 őszén az iskolai közösségi szolgálat támogatására indította el „KÖSZ!” elnevezésű programját. A kezdeményezés célja, hogy a középiskolai diákoknál elősegítse a 2016. évtől az érettségi feltételének számító iskolai közösségi szolgálat teljesítését.A 15-17 éveseknek szóló iskolai közösségi szolgálat olyan anyagi érdektől független, egyéni vagy csoportos tevékenység, amit a diákok a helyi közösség vagy egy rászoruló csoport javára végeznek. A 2016-ban érettségiző tanulóknak a sikeres záróvizsgához 50 óra közösségi szolgálat teljesítését kell igazolniuk. Hosszú távon cél a diákokkal az empátia, a szolidaritás és az „adás” kultúrájának megismertetése.

Az Új Európa Alapítványnál 101 pályázat nyert támogatást, amelyben 48 nagyprojekt szerepel. Ezek egyike a budapesti Baptista Integrációs Központ (BIK)Használd a szakmád!”elnevezésű nagyprojektje. A Kövessi Erzsébet Baptista Szakközépiskola és Gimnázium szakácsnak tanuló diákjai a BIK által fenntartott hajléktalan átmeneti szállásokon és a családok átmeneti otthonaiban is segítenek. Főzőbemutatót és kóstolót tartanak olyan ételekből, amelyeket egyszerű alapanyagokból, olcsón el lehet készíteni, de mégis egészségesek és finomak. A megfőzött ételek receptjeit kis füzetben gyűjtik össze, s ezeket a családok és a gondozottak magukkal vihetik.

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Magyarországi tanulmányút a kelet-ukrajnai programhoz kapcsolódóan

Budapest - A Visegrádi Alap és a Koreai Köztársaság Pénzügyminisztériuma által támogatott kelet-ukrajnai programunkban év eleje óta folynak képzések Dnyipróban. A program keretében hárman vehettek részt egy magyarországi tanulmányúton.

Fókuszban a tudás és a tapasztalat átadása: program a civilekért

Budapest - A Visegrádi Alap által támogatott nyugat-ukrajnai programunkban év eleje óta folynak képzések Nagydobronyban. A program keretében a résztvevők közül tizenketten kapnak lehetőséget arra, hogy valamelyik „visegrádi négyes“ országba látogassanak és négynapos tanulmányúton vegyenek részt.

Gondozók jelentkezését várja a Baptista Integrációs Központ

A Baptista Integrációs Központ szakgondozót, gondozót, családgondozót keres.

Lap tetejére