“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Bajnok lett a Baptista Sakkiskola!

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2016. május 17., kedd 15:02

 

Az első két nap az egyéni bajnokság fordulóira került sor és két érmet szereztek a baptista sakkcsapat versenyzői. Lukács Anna a 14 éves lányok versenyében, a bajnokkal azonos pontszámmal ezüstérmesként léphetett dobogóra, míg a 12 éves fiúk között Losonczi Marcell szintén a győztessel holtversenyben vehette át a bronzérmet.

A csapatok versenyével folytatódott a program, a 10-14-18 éves korosztályokban 4-4 fős csapatok ültek asztalhoz a nagy presztízst jelentő országos bajnoki trófeáért. A 10 évesek versenyében 24 csapat startolt, a Baptista Sakkiskolások a hat forduló során minden mérkőzésüket megnyerve, lényegében rajt-cél győzelmet arattak. Ennek ellenére a táblánkénti pontszámításban holtverseny alakult ki, hiszen a Tapolcai Sakkiskola az utolsó fordulóban utolérte a baptista sakkozókat. Köszönhetően a megelőző fordulóban ellenük aratott 3-1-es diadalnak, a holtversenyben a több csapatgyőzelem a Baptista Sakkiskola sikerét és egyúttal első országos bajnoki címszerzését jelentette.

A sikersorozat folytatásaként a 14 évesek között a Csíki Endre vezette nagyon fiatal (11 évesekből álló) baptista csapat a Kőbányai Sakkiskola mögött bravúros hajrával ezüstérmet szerzett a 26 résztvevős csoportban. A szoros mezőnyben az utolsó forduló előtt öt csapat állt azonos pontszámmal a második helyen, a Baptista Sakkiskola a tapolcaiakkal mérkőzött és 3-1-es győzelmük a dobogóra lépést jelentette.

A tábladíjasok között a 10 évesek bajnokságában Vicze Kata a harmadik táblán elért hibátlan teljesítményével lett díjazott, a 14 évesek között pedig Losonczi Marcell a negyedik táblán szintén 100 százalékos eredménnyel a mezőny legjobbja lett.

„Két munkás év után elmondható, hogy a frissen alakult Baptista Sakkiskola utolérte a nagy nevelő-egyesületeket, és mint ahogyan a hajdúböszörményi torna eredményéből világossá vált és örvendetes, versenyben vagyunk velük az országos bajnoki címért folyó csatákban”, összegzett Molnár Béla csapatvezető.

 

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

A Baptista Szeretetszolgálat díjakkal ismerte el kiváló munkát végzett kollégáit

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat 2013-ban díjakat alapított azzal a céllal, hogy az általa fenntartott intézményekben dolgozó, kiváló szakmai tevékenységet végző kollégáit elismerje és megköszönje áldozatos munkájukat. Eddig több mint négyszáz munkatárs kapott díjat. A 2024. év elismeréseit április 19-én a Wesselényi utcai imaházban adták át az arra érdemeseknek.

Budafokon mutatkozott be a Baptista Szeretetszolgálat

Budapest - A Szeretetszolgálat Hónapja elnevezésű rendezvénysorozat április 14-én sorra került állomásaként a budafoki gyülekezet szeretetteljes közösségében mutatkozott be a Baptista Szeretetszolgálat.

Közeledik a Szeretetszolgálat Vasárnapja!

Budapest - Április 14-én, vasárnap az egyik nagy baptista gyülekezetben egy istentisztelet keretében röviden bemutatjuk/felvillantjuk a Baptista Szeretetszolgálat munkáját, a küldetésünket és hívjuk a gyülekezetet a közös szolgálatra, önkéntességre, támogatásra.

Lap tetejére