“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Hit és szakértelem: az idei volt a hetedik baptista oktatási konferencia

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2018. augusztus 23., csütörtök 14:05

 

Szigetszentmiklós – Augusztus 22-én, szerdán a szigetszentmiklósi baptista gyülekezet imaházában találkoztak a baptista oktatási szakemberek, intézményvezetők, pedagógusok, hogy meghallgassák az előadókat és egymás véleményét, így 2018-ban a fenntartó hetedik oktatási konferenciáján cseréljenek eszmét a gondokról, a jövőben rejlő kihívásokról és lehetőségekről.

A résztvevőket Papp János, a Magyarországi Baptista Egyház elnöke köszöntötte, aki megnyitotta az eseményt. Őt Steiner József, a Baptista Szeretetszolgálat missziói lelkész igazgatója követte a mikrofon előtt, aki az egyházak és a helyi közösségek  kapcsolatainak fejlesztési lehetőségeiről szólt.  

Hegedűs Ádám, a Magyarországi Baptista Egyház missziói munkatársa az egyház támogató munkájáról beszélt, szavait Patkás Rita, a cigánymisszió koordinációs munkatársa egészítette ki előadásával. Gál Dávid, a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója az önkéntes munka szerepéről, Kaszás Gyuláné, a Baptista Pedagógiai Intézet gyógypedagógiai szakértője a hátránykompenzációról és a tanulás-támogatásról, Molnár László tanügyigazgatási igazgatóhelyettes pedig a fegyelmező intézkedésekről tartott előadást.

Délután Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke külföldről, az internet segítésével köszöntötte a konferencia résztvevőit, megosztotta véleményét és gondolatait a résztvevőkkel, majd folytatódott a munka. Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára a szakképzés változásairól és jövőjéről, Magyar Zita, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal megbízott főigazgatója a szakképzési kerettantervek változásairól tájékoztatta a baptista oktatási intézmények pedagógusait. A szakképzést érintő további kérdésekről, elsősorban az ágazati készségtanács szerepéről és annak működéséről Bartos Szabolcs András, az ÁKT osztályvezetője beszélt.

Szabó Csaba, a Baptista Szeretetszolgálat oktatási főigazgatója az intézmények általános szerepéről, helyzetéről tartott előadást, majd aktuális személyi változásokat jelentett be, később Steiner József misszió igazgató beszélt és imádkozott, valamint az iskolák missziós munkájával kapcsolatos döntésekről tájékoztatta a konferencia résztvevőit.        


KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Budafokon mutatkozott be a Baptista Szeretetszolgálat

Budapest - A Szeretetszolgálat Hónapja elnevezésű rendezvénysorozat április 14-én sorra került állomásaként a budafoki gyülekezet szeretetteljes közösségében mutatkozott be a Baptista Szeretetszolgálat.

Közeledik a Szeretetszolgálat Vasárnapja!

Budapest - Április 14-én, vasárnap az egyik nagy baptista gyülekezetben egy istentisztelet keretében röviden bemutatjuk/felvillantjuk a Baptista Szeretetszolgálat munkáját, a küldetésünket és hívjuk a gyülekezetet a közös szolgálatra, önkéntességre, támogatásra.

A Baptista Szeretetszolgálat Istentől megáldott feltámadási ünnepet kíván!

Lap tetejére