X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Aranyeső

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2017. május 27., szombat 21:41

Hajdúböszörmény - 2017. május 27-én Hajdúböszörményben több mint 70 magyar és szlovák területről érkező csapat részvételével került megrendezésre a „Közép- Európai Robotolimpia”, melyen a Baptista Szeretetszolgálat robotika csapata 2 robottal indult.


A robotok és készítőik akadályfutás, szumó, célbadobás, műlesiklás és labirintus versenyszámokban mérkőztek meg egymással, mérték össze felkészültségüket- tudásukat, kreativitásukat. Minden évben a legnagyobb kihívást az összetett verseny jelenti, melynek során a robotoknak úgy kell teljesítenie az öt feladatot, hogy szerkezetük csak a célbadobás előtt módosítható. Az eredményes szereplés alapfeltétele a jó konstrukció, illetve annak hatékony programozása. A verseny eredményhirdetésekor a baptista robotosok 7 alkalommal állhattak dobogóra. Négy arany, és három ezüstérmet szereztek. A legnagyobb kihívást jelentő összetett versenyben a dobogó első és második helyét foglalhatták el.


 

A versenyen elért eredményeink részletesen:


*NiceDroid*: összetett verseny I., labirintus I., célbadobás I., szumó II., akadályfutás II. helyezések
Tagjai: Jakab Ágnes, Papcsák Nóra Annamária


3_Bit : összetett verseny II., akadályfutás I. helyezések
Tagjai: ifj. Abán Csaba, Léka Patrícia, Poór Lili


A csapatok felkészítője Abán Csaba.


Ez volt az egymás utáni ötödik Robotolimpia, melyen az összetett versenyszámot a Baptista Szeretetszolgálat robotprogramozói nyerték meg, így 2013-tól őrzik veretlenségüket a hazai, és nemzetközi mezőnyben.


KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Bővítését tervezik hazánk egyetlen gyermekhospice-házának

Törökbálint - Az élő szeretet és az emberi méltóság megjelenítője a Tábitha-ház - hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériuma egészségügyért felelős államtitkára csütörtökön, a Pest megyei Törökbálinton, a gyermekhospice-ház fennállásának tizedik évfordulóján.

Szív alakzatban álltuk körbe az Országalmát: összefogás a túlélésért

Székesfehérvár - Az újraélesztés világnapja alkalmából egy közös fényképpel hívták fel a figyelmet Székesfehérvár belvárosában mindazokra, akik megmenthetőek lennének, ha megkapják a gyors és bátor segítséget.

Jubileumi konferencia és ünnep - most már 25 esztendő után

Egerszalók – Konferencián vetettek számot az alapítás óta eltelt negyed évszázadról és beszéltek az előttük álló újabb feladatokról és kihívásokról a Baptista Szeretetszolgálat intézményeinek vezetői, munkatársai.

Lap tetejére