X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Belföld

Aranyeső

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2017. május 27., szombat 21:41

Hajdúböszörmény - 2017. május 27-én Hajdúböszörményben több mint 70 magyar és szlovák területről érkező csapat részvételével került megrendezésre a „Közép- Európai Robotolimpia”, melyen a Baptista Szeretetszolgálat robotika csapata 2 robottal indult.


A robotok és készítőik akadályfutás, szumó, célbadobás, műlesiklás és labirintus versenyszámokban mérkőztek meg egymással, mérték össze felkészültségüket- tudásukat, kreativitásukat. Minden évben a legnagyobb kihívást az összetett verseny jelenti, melynek során a robotoknak úgy kell teljesítenie az öt feladatot, hogy szerkezetük csak a célbadobás előtt módosítható. Az eredményes szereplés alapfeltétele a jó konstrukció, illetve annak hatékony programozása. A verseny eredményhirdetésekor a baptista robotosok 7 alkalommal állhattak dobogóra. Négy arany, és három ezüstérmet szereztek. A legnagyobb kihívást jelentő összetett versenyben a dobogó első és második helyét foglalhatták el.


 

A versenyen elért eredményeink részletesen:


*NiceDroid*: összetett verseny I., labirintus I., célbadobás I., szumó II., akadályfutás II. helyezések
Tagjai: Jakab Ágnes, Papcsák Nóra Annamária


3_Bit : összetett verseny II., akadályfutás I. helyezések
Tagjai: ifj. Abán Csaba, Léka Patrícia, Poór Lili


A csapatok felkészítője Abán Csaba.


Ez volt az egymás utáni ötödik Robotolimpia, melyen az összetett versenyszámot a Baptista Szeretetszolgálat robotprogramozói nyerték meg, így 2013-tól őrzik veretlenségüket a hazai, és nemzetközi mezőnyben.


KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

T a n é v n y i t ó 2 0 1 9: segítségeddel fesztivált nyerhet az iskolád!

Támogasd az iskolakezdést ott, ahol a legnehezebb a szeptember és nyerj iskoládnak egy Évnyitó Fesztivált! Mező Misi a talpalávalót, Polgár Tünde a jó hangulatot, a Baptista Szeretetszolgálat a „vásárfiát” és a remek falatokat biztosítja a nagyszerűnek ígérkező eseményhez. Gyűjtsétek össze június 3. és 14. között azt, amire már nincs szükségetek, mert sok lett, kicsi lett, más kellett, vagy éppen megmaradt, de még használható, ám nélküle Ti se kezdtétek volna el a sulit! A Baptista Szeretetszolgálat pedig eljuttatja az adományokat oda, ahol arra a legnagyobb szükség van.

A gratuláció és a köszönet hangjai a segélyszervezet konferenciáján

Galyatető – A Baptista Szeretetszolgálat 2019. évi, sorrendben nyolcadik országos vezetői konferenciáját május 15-én és 16-án rendezték meg. A segélyszervezet irányítói, szociális és oktatási területen dolgozó vezetői és munkatársai két napon át összegezték és értékelték az elmúlt időszak eredményeit, beszéltek a terveikről és előadásokat hallgattak meg a legfontosabb programokról.

Bíró Heni az Ultrabalatonon fut a fogyatékkal élő gyerekekért!

Balatonfüred – Bíró Heni, a Baptista Szeretetszolgálat jótékonysági futója újabb versenyt teljesít a váci intézményünkben ellátott gyermekekért. Útnak indult az Ultrabalaton mezőnye!

Lap tetejére