X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Cipősdoboz ajándékok érkeztek a segélyszervezethez a parancsnokságról

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2020. december 10., csütörtök 16:18

 

PÁKOZD Cipősdoboz ajándékokat adott át december 10-én, csütörtökön a Közép-európai Többnemzeti Hadosztály-parancsnokság a Baptista Szeretetszolgálat logisztikai központjában.


A karácsonyi ajándékokat Denis Tretinjak vezérőrnagy, parancsnok, Mario Mateljic főtörzszászlós, a parancsnokság vezénylőzászlósa, Bodnár József alezredes a parancsnok segítője és Lakó Marianna zászlós hozta el a segélyszervezet idén átadott korszerű logisztikai központjába, ahol Hári Tibor, a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezető főigazgatója fogadta a katonákat és tájékoztatta őket a szervezet tevékenységéről. A szeretetszolgálat idén a járvány miatt a korábbiakhoz képest kevesebb gyűjtőponttal, de immár 17. alkalommal hirdette meg a hagyományos Cipősdoboz Akciót, amelynek során hátrányos helyzetű gyermekekhez juttatják el az ajándékokat az adventi időszakban.

A Székesfehérváron települő nemzetközi hadosztály-parancsnokság feladata a megerősítés és a hátországi műveletek koordinálása, a kollektív védelmi, illetve válságkezelési NATO feladatok tervezése és vezetése a régióban. A parancsnokság, mint Magyarországon települő nemzetközi katonai szervezet, a magyar és horvát keretnemzetek részvételével alakult meg idén márciusban a két ország védelmi minisztere által aláírt egyetértési megállapodás után. A parancsnokság horvát állománya 15 fővel augusztusban érkezett hazánkba és kezdte meg feladatai ellátását Székesfehérváron, az Alba Regia laktanyában. A teljes műveleti képesség elérésekor a tervezett békeállomány kevesebb, mint 200 fő lesz, amelyből 70 nemzetközi beosztású katona szolgál majd hazánkban, Székesfehérváron.

Az ideiglenes elhelyezést biztosító konténerépület-komplexum kivitelezési munkálatai várhatóan az év végére befejeződnek. A parancsnokság végleges infrastruktúrájának létrehozása – szintén Székesfehérváron – a Nagysándor József laktanya területén valósul meg. A modern, legkorszerűbb informatikai rendszerrel ellátott és a 21. század színvonalának megfelelő elhelyezési és munkafeltételeket biztosító létesítmény kivitelezése 2022. év végéig megtörténik.

 


KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Bővítését tervezik hazánk egyetlen gyermekhospice-házának

Törökbálint - Az élő szeretet és az emberi méltóság megjelenítője a Tábitha-ház - hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériuma egészségügyért felelős államtitkára csütörtökön, a Pest megyei Törökbálinton, a gyermekhospice-ház fennállásának tizedik évfordulóján.

Szív alakzatban álltuk körbe az Országalmát: összefogás a túlélésért

Székesfehérvár - Az újraélesztés világnapja alkalmából egy közös fényképpel hívták fel a figyelmet Székesfehérvár belvárosában mindazokra, akik megmenthetőek lennének, ha megkapják a gyors és bátor segítséget.

Jubileumi konferencia és ünnep - most már 25 esztendő után

Egerszalók – Konferencián vetettek számot az alapítás óta eltelt negyed évszázadról és beszéltek az előttük álló újabb feladatokról és kihívásokról a Baptista Szeretetszolgálat intézményeinek vezetői, munkatársai.

Lap tetejére