X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Belföld

Adventi hangverseny a Cipősdoboz Akció hajrájában a Budapest Sportarénában

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2015. december 14., hétfő 09:40

 

Révész Szilvia, a Baptista Szeretetszolgálat kommunikációs igazgatója és Varga György lelkipásztor köszöntötte az aréna közönségét, majd a műsorvezetők az esemény külföldi baptista vendégeit, közöttük az amerikai Charles Jones lelkészt üdvözölték. Az adventi gondolatok, bibliai példázatok és az első zenei blokk után Révész Máriusz fideszes országgyűlési képviselő és Mező Misi énekes, a Magna Cum Laude zenekar frontembere adta át a főváros első cipősdoboz ajándékait. Elhangzott: már útnak indult Erdélybe, Parajdra az a szállítmány is, amely 2500 cipősdoboz ajándékot juttat el Böjte Csaba atya kis árváinak. A Baptista Szeretetszolgálat megköszönte mindazoknak, akik csatlakoztak az idei Cipősdoboz Akcióhoz, hiszen „minden egyes ajándék számít.”

Ezután ismét Almási Kornél vezényletével a Baptista Szimfónikusok, illetve a Baptista Teológiai Akadémia kórusa Trubin Beáta operaénekessel ünnepelte együtt a zene és az ének nyelvén a várakozást, majd Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke átadta a segélyszervezet díjait azoknak a munkatársaknak és intézményeknek, akik talán a legtöbbet tették az esztendőben a közös célokért, illetve ahol a legkiemelkedőbb szakmai munka folyt: De Coll Ágnesnek, az emberkereskedelem elleni küzdelem koordinátorának, Kis Benedekné és Szilágyiné Bodnár Erzsébet pedagógusoknak, a budapesti  Addetur Baptista Gimnázium és Szakközépiskolának és a velencei Zöldliget Baptista Általános Iskolának. Az elismerések átadása után bejelentették, hogy gyűjtést kezdeményeznek a kárpátaljai rászorultak érdekében: aki úgy döntött, pénzadományával támogathatta azokat, akik a telet nehéz anyagi helyzetben kénytelen átvészelni.   

Az est további nagyszerű művek előadásával folytatódott, színpadra lépett Pintér Béla és Rontó Kitty gospel-énekes is, miután Boros Lajos egykori elítélt, gyülekezeti tag tanúságtételét hallgatta meg a közönség: a drámai hangvételű beszámolót követően Papp János, a Magyarországi Baptista Egyház elnöke és Durkó István missziói igazgató hirdetett igét.

A 2015-ös esztendő nagyszerű adventi „cipősdoboz” hangversenye közös imával zárult.      

 

 

A zenés ünnepet megelőzően Papp János, a Magyarországi Baptista Egyház elnöke és Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke elismeréseket adott át pedagógusoknak, segélymunkásoknak és szociális területen dolgozó szakembereknek. A díjazottak: Inhaizer Izabella (Tábita), Berényi Richárd (Utcafront), Lakatos Gabriella (Baptista Integrációs Központ), Debreceni László (Fogd meg a kezem! napközi otthon), Jakusné Hajdú Dóra (Szorgos Kezek Háza), Horváth Sándor (a segélyszervezet biztonsági csoportjának vezetője), Kaliczka Tamás (a segélyszervezet logisztikai osztályának vezetője), Herczeg Mária (Andor Ilona Ének-Zenei Általános és Alapfokú Művészeti Baptista Iskola), Kocsis László (II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Általános Iskola és Művészeti Iskola), Biri Sándorné (Diószegi Sámuel Baptista Szakközépiskola és Szakiskola), Körmöndiné Giricz Irma (Kölcsey Ferenc Általános Iskola), Kissné Szatmári Margit (Kisújszállási Óvoda), Bődyné Barna Etelka (Zöldliget Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Általános Iskola), Najjar Mária (Kövessi Erzsébet Baptista Szakközépiskola, Szakiskola és Gimnázium), Ferencziné Vass Mária (István Király Baptista Általános Iskola), Arnócziné Filep Zsuzsanna (Lónyay Menyhért Baptista Szakközépiskola, Szakiskola és Gimnázium), Sárkány Gyuláné (Seregélyesi Baptista Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola), Papp László (kisújszállási Baptista Alapfokú Művészeti Iskola), Tóth-Ildikó Zsuzsanna (Pannonhalmi Béla Baptista Általános Iskola) és Leiner Károly (Szivárvány Baptista Gimnázium, Speciális Szakiskola és Szakképző Iskola).          

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

A gratuláció és a köszönet hangjai a segélyszervezet konferenciáján

Galyatető – A Baptista Szeretetszolgálat 2019. évi, sorrendben nyolcadik országos vezetői konferenciáját május 15-én és 16-án rendezték meg. A segélyszervezet irányítói, szociális és oktatási területen dolgozó vezetői és munkatársai két napon át összegezték és értékelték az elmúlt időszak eredményeit, beszéltek a terveikről és előadásokat hallgattak meg a legfontosabb programokról.

Bíró Heni az Ultrabalatonon fut a fogyatékkal élő gyerekekért!

Balatonfüred – Bíró Heni, a Baptista Szeretetszolgálat jótékonysági futója újabb versenyt teljesít a váci intézményünkben ellátott gyermekekért. Útnak indult az Ultrabalaton mezőnye!

Fejlesztés a hátrányos helyzetű gyermekekért a Bükk egyik falujában

Bükkszentmárton – A Baptista Szeretetszolgálat nevelőszülői hálózatának tagjai, szülők és gyermekek lesznek a kedvezményezettjei annak a fejlesztésnek, amely hetekkel korábban a Bükk-hegység egyik falujában kezdődött el. A projekt résztvevői és a helybéliek április 24-én, szerdán találkoztak a helyszínen, hogy rövid ünnepség keretein belül üdvözöljék a beruházás sikerét.

Lap tetejére