“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Advent - Elindult a Baptista Szeretetszolgálat Cipősdoboz akciója

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2019. november 29., péntek 16:58

 

Budapest, 2019. november 29., péntek (MTI) - Pénteken kezdetét vette a Baptista Szeretetszolgálat Cipősdoboz akciója, amelynek keretében idén több mint hatvanezer doboznyi ajándék összegyűjtését tűzte ki célul a szervezet.

Hári Tibor, a szeretetszolgálat ügyvezető főigazgatója kiemelte: a Baptista Szeretetszolgálat az adventi időszakban immár 16. alkalommal szervezi meg az egyre többeket maga mögé állító Cipősdoboz akcióját, amelynek keretében december 19-ig várják a gyerekeknek szánt, ajándékokkal megtöltött dobozokat. Hozzátette, hogy aki nem tud ajándékot készíteni, az a 1355-ös telefonszámon hívásonként 300 forinttal tud támogatást nyújtani. Az ügyvezető igazgató felidézte, hogy 2004-ben indították útjára a jótékonysági akciót, abban az évben még csak néhány ezer darab cipősdoboz gyűlt össze. Tavaly már ez a szám 57 ezerre emelkedett, idén szeretnék átlépni a hatvan ezres határt - emelte ki. Idén 340 gyűjtőponton várják az adományokat országszerte, de online is lehetőség van cipősdobozt felajánlani, vásárolni. A Deák téri ponton leadott dobozokat nyomkövetővel is ellátják, így az ajándékozó a feladástól egészen a célba érkezésig végigkövetheti a doboz útját. Kiemelte, hogy ebben az évben is meghirdetik a legkreatívabb cipősdoboz-versenyt, amelynek részleteiről a ciposdoboz.hu oldalon és az esemény Facebook-oldalán tájékozódhatnak az érdeklődők.
Idén Hollandiában két helyen, valamint Szlovákiában is gyűjtenek dobozokat a rászorulóknak. Bálint Stefánia felvidéki koordinátor elmondta, hogy Felvidéken három településen működnek gyűjtőpontok: Királyhelmecen, Kassán és Eperjesen Idén is több magyar vállalat csatlakozott a jótékonysági eseményhez. A szeretetszolgálat akcióját Papp János, a Magyarországi Baptista Egyház elnöke nyitotta meg.
A szervezet közleménye szerint nemcsak dobozokat készítő adományozókat várnak a gyűjtőpontokra, a programhoz önkéntesek is csatlakozhatnak a Cipősdoboz akció Facebook-oldalán. Idén is megszervezik a Cipősdoboz akció látássérült gyerekekre fókuszáló (L)átható Szeretet programját. A kampány lehetőséget biztosít arra, hogy az ajándékozásra jelentkező dobozolók személyre szabott cipősdobozokat állítsanak össze.

 

Fotók: Csanádi Márton

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

A Baptista Szeretetszolgálat Istentől megáldott feltámadási ünnepet kíván!

Pont ott segítünk, ahol kell. Tedd jobbá a világot adód 1 %-ával!

Adószám: 18485529-1-42 Technikai szám: 0286

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával „Több mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta 2024. február 10-én, szombaton elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket.

Lap tetejére