X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Belföld

A Tábitha Ház csatlakozott a „Fel a kalappal!” kampányhoz

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2016. október 13., csütörtök 14:30

 

Az október 14-i akciót az ICPCN (International Children's Palliative Care Network) kezdeményezte. Mint felhívásukban rámutatnak, a világban 21 millió gyermek él együtt valamilyen életet megrövidítő, gyógyíthatatlan betegséggel, de többségüknek – főleg az úgynevezett fejlődő országokban – szinte esélyük sincs az életminőséget javító, úgynevezett palliatív ellátásra, amit a hospice-szolgálatok nyújthatnának nekik és családjaiknak. A szervezet a honlapján médiakampányt hirdetett és arra bátorít más szervezeteket, illetve magánszemélyeket, hogy viseljenek kalapot, illetve sapkát október 14-én. A kalapos-sapkás (egyéni, ill. csoportos) fotókat #hatson4cpc hashtag kíséretében lehet a közösségi oldalakra feltöltve a kampány részévé tenni, illetve böngészni az eddig csatlakozók között.

A gyermekegészségüggyel foglalkozó magyar szervezetek közül elsőként a Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában működő, törökbálinti Tábitha Gyermekhospice Ház jelezte, hogy csatlakozik a kampányhoz. Az intézmény szeptemberben ünnepelte 5 éves fennállását többek között Herczegh Anitának, Áder János köztársasági elnök feleségének részvételével. Az eseményen ott volt az alapító, Galambos László, Aradszki András államtitkár, Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat és Papp János, a Magyarországi Baptista Egyház elnöke is.  

 

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

T a n é v n y i t ó 2 0 1 9: segítségeddel fesztivált nyerhet az iskolád!

Támogasd az iskolakezdést ott, ahol a legnehezebb a szeptember és nyerj iskoládnak egy Évnyitó Fesztivált! Mező Misi a talpalávalót, Polgár Tünde a jó hangulatot, a Baptista Szeretetszolgálat a „vásárfiát” és a remek falatokat biztosítja a nagyszerűnek ígérkező eseményhez. Gyűjtsétek össze június 3. és 14. között azt, amire már nincs szükségetek, mert sok lett, kicsi lett, más kellett, vagy éppen megmaradt, de még használható, ám nélküle Ti se kezdtétek volna el a sulit! A Baptista Szeretetszolgálat pedig eljuttatja az adományokat oda, ahol arra a legnagyobb szükség van.

A gratuláció és a köszönet hangjai a segélyszervezet konferenciáján

Galyatető – A Baptista Szeretetszolgálat 2019. évi, sorrendben nyolcadik országos vezetői konferenciáját május 15-én és 16-án rendezték meg. A segélyszervezet irányítói, szociális és oktatási területen dolgozó vezetői és munkatársai két napon át összegezték és értékelték az elmúlt időszak eredményeit, beszéltek a terveikről és előadásokat hallgattak meg a legfontosabb programokról.

Bíró Heni az Ultrabalatonon fut a fogyatékkal élő gyerekekért!

Balatonfüred – Bíró Heni, a Baptista Szeretetszolgálat jótékonysági futója újabb versenyt teljesít a váci intézményünkben ellátott gyermekekért. Útnak indult az Ultrabalaton mezőnye!

Lap tetejére