“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

A Rescue24 is részt vett az országos katasztrófavédelmi gyakorlaton

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2017. november 20., hétfő 13:05

 

Áprilisban a hirtelen lehullott nagy mennyiségű hó hatására fák dőltek ki, gallyak törtek le, utak váltak járhatatlanná, illetve településeket zárt el a rendkívüli időjárás a külvilágtól a Mátrában. Mivel hasonló helyzet az idei télen is bárhol előfordulhat, az ilyenkor szükséges teendőket gyakorolták a felkészülésen résztvevő erők és szervezetek, közöttük a Baptista Szeretetszolgálat HUBA Rescue24 Tűzoltó és Kutató-Mentő Nemzetközi Csoport tagjai. Pavelcze László, a segélyszervezet vészhelyzet-kezelési igazgatója elmondta: a baptisták speciális mentőcsapata felelt a teljes gyakorlat biztosításáért, ennek érdekében egy mentőautót, és annak háromfős személyzetét helyezték készenlétbe a helyszínen. Egy ötszemélyes speciális mentőcsoport a kárelhárításban vett részt, a Rescue24 három további szakembere pedig helikopteres légi mentős feladatokat hajtott végre.  
  
Erdélyi Krisztián tűzoltó dandártábornok, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgató-helyettese a gyakorlatot értékelve megköszönte a Rescue24 mentőcsapatnak a sikeres végrehajtás érdekében tett erőfeszítéseit. Kifejezetten hasznosnak ítélte a számos szervezettől érkezett több mint százötven résztvevő összehangolt munkáját, továbbá kiemelte a feladatok fegyelmezett végrehajtását is.
 

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Budafokon mutatkozott be a Baptista Szeretetszolgálat

Budapest - A Szeretetszolgálat Hónapja elnevezésű rendezvénysorozat április 14-én sorra került állomásaként a budafoki gyülekezet szeretetteljes közösségében mutatkozott be a Baptista Szeretetszolgálat.

Közeledik a Szeretetszolgálat Vasárnapja!

Budapest - Április 14-én, vasárnap az egyik nagy baptista gyülekezetben egy istentisztelet keretében röviden bemutatjuk/felvillantjuk a Baptista Szeretetszolgálat munkáját, a küldetésünket és hívjuk a gyülekezetet a közös szolgálatra, önkéntességre, támogatásra.

A Baptista Szeretetszolgálat Istentől megáldott feltámadási ünnepet kíván!

Lap tetejére