“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

A dzsungel könyve és a fizikus: emléknapok a sárosdi baptista iskolában

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2015. március 29., vasárnap 22:02

Egy hét alatt a gyerekek számára sport-, tanulmányi és honismereti versenyeket szerveztek, és a hét záró programja hagyományos módon a szombati Farkas Gyula Emlékverseny volt, amelyre eljöttek a zentai és a kolozsvári testvériskolák és a környező települések oktatási intézményeinek csoportjai is. Március 28-án kétfordulós írásbelin adtak számot tudásukról a gyerekek: az első fordulóban a névadó életének jelentős szakaszait kellett felidézniük a diákoknak, a második fodulóban matematikai, fizikai és kémiai kihívások várták a fiatalokat, délután pedig drámajátékkal kellett tisztelegni a csapatoknak az idén 150 éve született Rudyard Kipling emléke előtt A dzsungel könyvének feldolgozásával. A Farkas Gyula Emlékverseny vándorkupája ebben az esztendőben a sárbogárdi Petőfi Sándor Gimnáziumba került, a korosztályos győztesek pedig a vendéglátó iskola együttesei lettek.  

Farkas Gyula matematikus, fizikus Sárosdod (Pusztasárosdon)született 1847-ben, elszegényedett nemesi család sarjaként egy ideig a településen élt, majd matematika-fizika szakos tanár lett Kolozsváron, ahol közel három évtizedig a Ferenc József Tudományegyetem elméleti fizika tanszékét vezette. A Magyar Tudományos Akadémia is tagjai közé választotta, hiszen több jelentős tétel és elmélet kidolgozása fűződik a nevéhez. Pestszentlőrincen halt meg 1930-ban. 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

A Baptista Szeretetszolgálat díjakkal ismerte el kiváló munkát végzett kollégáit

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat 2013-ban díjakat alapított azzal a céllal, hogy az általa fenntartott intézményekben dolgozó, kiváló szakmai tevékenységet végző kollégáit elismerje és megköszönje áldozatos munkájukat. Eddig több mint négyszáz munkatárs kapott díjat. A 2024. év elismeréseit április 19-én a Wesselényi utcai imaházban adták át az arra érdemeseknek.

Budafokon mutatkozott be a Baptista Szeretetszolgálat

Budapest - A Szeretetszolgálat Hónapja elnevezésű rendezvénysorozat április 14-én sorra került állomásaként a budafoki gyülekezet szeretetteljes közösségében mutatkozott be a Baptista Szeretetszolgálat.

Közeledik a Szeretetszolgálat Vasárnapja!

Budapest - Április 14-én, vasárnap az egyik nagy baptista gyülekezetben egy istentisztelet keretében röviden bemutatjuk/felvillantjuk a Baptista Szeretetszolgálat munkáját, a küldetésünket és hívjuk a gyülekezetet a közös szolgálatra, önkéntességre, támogatásra.

Lap tetejére