“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

A Cipősdoboz Akció idén is várja a rászoruló gyerekeknek készített ajándékokat

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2016. december 01., csütörtök 15:58

 

A Baptista Szeretetszolgálat idén 13. alkalommal hirdette meg a Cipősdoboz Akciót, amelynek lényege, hogy cipősdobozba csomagolt ajándékkal tehetjük szebbé rászoruló gyerekek karácsonyát.  A Szeretetszolgálat az akció weboldalán részletes útmutatást ad a cipősdoboz ajándékok elkészítéséhez, amelyeket december 1. és december 18. között közel 200 gyűjtőponton várnak, hogy aztán még karácsony előtt eljuttathassák a rászoruló gyerekeknek – nevelőotthonokban lakóknak, mélyszegénységben élőknek, vagy akár Böjte Csaba parajdi árvaházában nevelkedőknek.

Az akció ünnepélyes megnyitóján ott volt Papp János, a Magyarországi Baptista Egyház elnöke, Révész Szilvia, a Baptista Szeretetszolgálat kommunikációs igazgatója, Sándor Gabriella, a Bookline marketing igazgatója, Pesztericz Péter, a Trans-O-Flex Hungary Kft. ügyvezető igazgatója és Erdei Zsolt világ és Európa-bajnok ökölvívó a Gilda Max mozgáscentrum képviseletében. Az eseményen az Andor Ilona Ének-Zenei Általános és Alapfokú Művészeti Baptista Iskola kórusa működött közre.

A megnyitó ünnepségen Révész Szilvia, a Baptista Szeretetszolgálat kommunikációs igazgatója az idei kampány eseményeiről, a program céljairól beszélt és a dobozolás módját ismertette.  A ByTheWay együttes először csatlakozott az akcióhoz. Vavra Bence megköszönte az együttműködés lehetőségét és hangsúlyozta a segítségnyújtás szükségességét.  

– Rendkívül hasznos ez az akció. Amióta az eszemet tudom, megpróbálok segíteni, a gyerekek arcára mosolyt varázsolni. Ez számomra, mint közszereplő kötelesség is – mondta Erdei Zsolt a Gilda Max mozgáscentrum képviseletében.

– A decemberi időszak sok feladatot ad, de szeretnénk olvasóközönségünket megszólítani, segíteni őket abban, hogyha úgy döntenek, csatlakozhassanak a Cipősdoboz Akcióhoz – jelentette ki Sándor Gabriella, a Bookline marketing igazgatója. A kampány ideje alatt azokat a könyveket, amelyek a dobozokba kerülnek, kedvezményesen lehet megvásárolni. A Bookline hat éve támogatja a Cipősdoboz Akciót. Az üzletekben is le lehet adni a dobozokat, és nem csak kedvezményesen lehet vásárolni ajándékkönyvet, hanem cipősdoboz adományjeggyel is a támogathatják az akciót a Bookline oldalára látogatók.   

Papp János egyházelnök bibliai történettel hívta fel hallgatóságának figyelmét az adventi adományozás fontosságára.  

Tavaly próbálták ki először, a nagy sikerre tekintettel idén is elérhető lesz a csomagkövetés: azaz a felajánlók megtudhatják, hová, melyik településre jutott el ajándékuk. Akik a két budapesti központi gyűjtőpont valamelyikén – a Deák téren található Cipősdoboz Várban és Újbudán, az Október huszonharmadika utca 33-as szám alatti baptista gyűjtőpont mellett elhelyezett cipősdoboz konténerekben – adják le felajánlásukat, dönthetnek úgy, hogy szeretnék nyomon követni a cipősdobozuk útját. A gyűjtőponton leadott cipősdobozra egyedi vonalkódos etikett kerül, a párját a feladó tarthatja meg. Az ezen található sorszámmal tudja beazonosítani csomagját és megnézni az erre a célra létrehozott online felületen, hogy holt tart épp a doboz, melyik településre került.

A csomaglogisztikai szolgáltatásokra specializálódott TRANS-O-FLEX Hungary Kft. a csomagkövetés mellett a cipősdobozok depókból való összegyűjtésével, azok vidékre és Erdélybe történő szállításával is segíti az akciót. Mindemellett a cég munkatársai hozták az első 100 cipősdoboz ajándékot a Cipősdoboz Várba.

– Azért is fontos számunkra az együttműködés, mert olyan területen segíthetünk, amelyen otthonosan mozgunk: csomagokat szállítunk – mondta el Pesztericz Péter, a TRANS-O-FLEX Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

Az évről-évre egyre ismertebb és népszerűbb Cipősdoboz Akcióban tavaly  több mint 40.000 cipősdoboz juthatott el rászoruló gyermekekhez. Idén legalább ennyi felajánlás összegyűjtése a cél.

 

További információ:

Révész Szilvia

kommunikációs igazgató

Mobil: +36 20 886 37 52; E-mail: szilvia@baptistasegely.hu

 

 

 

MI AZ A CIPŐSDOBOZ AKCIÓ?

 

 

Magyarország egyik legnagyobb segélyszervezete, a Baptista Szeretetszolgálat – mint 2004 óta minden évben – idén is meghirdette a „Cipősdoboz Akciót”. A mára már széleskörű támogatással futó program révén a színes csomagolópapírba öltöztetett cipősdobozok nem csak több tízezer nehéz sorsú gyermek karácsonyi örömét, hanem a szeretet és együttérzés jelképét is jelentik hazánkban, ahogy szerte a világon is.

 

A CIPŐSDOBOZ AKCIÓ TÖRTÉNETE

 

 

 

A Cipősdoboz Akció az „Operation Christmas Child” néven futó nemzetközi mozgalom ötlete alapján született. E mozgalom alapgondolata szerint gyermekek vagy egész családok készítenek ajándékot rászoruló gyermekeknek. Ma már évente mintegy 6-8 millió csomagot osztanak szét a világ több mint 100 országában.

 

Magyarország 2004 előtt az USA-ban és Angliában gyűjtött cipősdobozok egyik célországa volt, a külföldről érkező dobozokat a Baptista Szeretetszolgálat osztotta itthon a rászorulóknak. Kevesen tudják, hogy jó néhány évvel ezelőtt az Amerikai Egyesült Államok akkori elnöke, Bill Clinton és felesége futárral küldték el Magyarországra személyes cipősdoboz ajándékaikat! Ezzel jó és követendő példát mutattak mindannyiunknak arról, hogy a szeretet országhatárok, nemzetek, nézetek fölött álló erő.

 

A Baptista Szeretetszolgálat idén már tizenharmadik alkalommal gyűjti Magyarországon a karácsonyi cipősdobozokat, és másodszor hirdeti meg az akciót nyomonkövetési lehetőséggel. A kezdeményezéshez évente egyre nagyobb számban csatlakoznak. Amíg a kezdeti években néhány ezer cipősdoboz gyűlt össze, 2009-ben már több mint 20 ezer, addig tavaly már több mint 40 ezer hazai gyűjtésű doboz jutott el hazai és erdélyi rászoruló gyermekekhez. A széleskörű összefogásnak köszönhetően az elmúlt 12 évben több mint 350 ezer magyar készítésű cipősdoboz ajándék tette szebbé a nehéz sorsú gyerekek karácsonyát.

 

A KEDVEZMÉNYEZETTEK:

 

 

1. Vidéki városokban élő rászoruló gyermekek, akiknek a nagycsaládosok szervezetein keresztül, nevelőotthonokban osztják szét a dobozokat a szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei.

2. Parajd (Erdély): Böjte Csaba árvái részére idén is több ezer cipősdoboz indul útnak.

3. Mélyszegénységben élő roma családok gyermekei a roma kisebbségi önkormányzatok közvetítésével.  

4. A „Tisztelet a Hősöknek” program keretében a HM CIMIC-el együttműködve 1.000 cipősdoboz ajándék nagycsaládos katonák.

 

 

A 2016. ÉVI CIPŐSDOBOZ KAMPÁNY KIEMELKEDŐ ESEMÉNYEI

 

December 1. 14 óra: Kampánynyitó sajtótájékoztató az akció támogatóival, a szeretetszolgálat vezetőivel és a partnerek képviselőivel a Deák téren, a Cipősdoboz Várnál.

December 15. 14 óra Tiszaszalka, cipősdoboz átadó ünnepség a beregháti térség településein élő gyerekeknek.

December 17. 11 óra: Ünnepélyesen átadjuk a cipősdoboz ajándékokat Erdélyben, a parajdi sóbányában.

December 19. 14 óra: cipősdoboz átadó ünnepség a budapesti Árkádia Hotelben.

 

HOGYAN KAPCSOLÓDHAT BE A CIPŐSDOBOZ AKCIÓBA?

-          Készítsen egy cipősdoboz ajándékot, és adja le a lakóhelye közelében lévő cipősdoboz gyűjtőponton!

-          Ha nincs a közelében cipősdoboz gyűjtőpont, a 1355-ös cipősdoboz adományvonal hívásával – vagy egy üzenet küldésével – 300 Ft-tal támogathatja egy rászoruló kisgyerek karácsonyát.

-          A Bookline felületén keresztül cipősdoboz adományjegy vagy a cipősdobozokba kerülő könyvek online vásárlásával segíthet.

-          Csatlakozzon önkéntesként az Akció közel 3.000 önkéntes munkatársához az

önkentes@baptistasegely.hu címen keresztül!

 

A Baptista Szeretetszolgálat 2016-ban december 1. és december 18-a között mintegy 200 gyűjtőponton várja a cipősdoboz ajándékokat. A gyűjtőpontok listája megtalálható a www.cipősdoboz.hu oldalon – a Gyűjtőpontok menüpont alatt.

 

Infók:  www.ciposdoboz.hu

További információk: ciposdoboz@baptistasegely.hu

 

 

 

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

A Baptista Szeretetszolgálat Istentől megáldott feltámadási ünnepet kíván!

Pont ott segítünk, ahol kell. Tedd jobbá a világot adód 1 %-ával!

Adószám: 18485529-1-42 Technikai szám: 0286

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával „Több mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta 2024. február 10-én, szombaton elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket.

Lap tetejére