“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

AKTUÁLIS HÍREINK

Adományosztás országszerte

A Baptista Szeretetszolgálat Adományozási Igazgatósága a karácsonyi ünnepek közeledtével már november hónapban nagy mennyiségű adományt juttatott el a rászorulókhoz.

Horváth Sándor és a Túlélés a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

Budapest – Horváth Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat biztonsági csoportjának vezetője minap mutatta be Túlélés című könyvét, amely a segélyszervezet gondozásában jelent meg korábban. A szerző tizenkét kötetet adott át az intézménynek.

Az első betlehem Nagycserkeszben

Nagycserkesz - A Baptista Szeretetszolgálat közmunkásai betlehemet állítottak az evangélikus templom kertjében Dobóné Somogyi Eszter irányítása mellett. A faluban sosem állt még Betlehem. A település lakossága nagy örömmel fogadta ezt a kezdeményezést és őszinte örömüket és köszönetüket fejezték ki azért, hogy ezáltal is gazdagodott Nagycserkesz.

Télapó Expresszel a Magyar Vasúttörténeti Parkba

Budapest – A Baptista Integrációs Központ Családok Átmeneti Otthonaiban élő gyermekeket lepett meg különleges ajándékkal a segélyszervezet partnere, a Magyar Vasúttörténeti Park december 4-én, pénteken.

Több száz cipősdoboz ajándék az Aegon Magyarországtól!

Budapest – A karácsonyi ünnep közeledtével az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. munkatársai idén is több száz csomagot küldenek rászoruló gyerekeknek a Baptista Szeretetszolgálat Cipősdoboz Akcióján keresztül. A korábbi években náluk nyolcszáz és ezer között volt az összegyűjtött cipősdoboz ajándékok száma. A lelkesedés töretlen.

Körkép: országszerte gyűlnek a cipősdoboz ajándékok

Budapest, Békéscsaba, Székesfehérvár, Szeged – Már gyűlnek az idei cipősdoboz ajándékok a Baptista Szeretetszolgálat gyűjtőpontjain. Az akcióról az országos és a helyi sajtó is beszámolt, illetve több helyszínen visszatérően tudósít.

A finn Mikulással és jószolgálati nagyköveteinkkel indult a Cipősdoboz Akció

Budapest – Ötvenezernél is több cipősdoboz ajándékra számít a jótékonysági akciót tizenkét éve életre hívó Baptista Szeretetszolgálat. Az egyre népszerűbb akció bázisa a Deák téri Cipősdoboz Vár, amit ünnepélyes keretek között nyitottak meg advent első vasárnapján, többek között a kezdeményezés jószolgálati nagykövetei, Mező Misi zenész és Weisz Fanni modell jelenlétében. Az akció idei újdonsága, hogy a felajánlók egy része nyomon követheti, melyik településre kerül az általuk elkészített csomag. A szervezők abban bíznak, hogy ez a lehetőség tovább növeli a bizalmat a program iránt, és még többen csatlakoznak az ajándékkészítők népes táborához.

Robotika csapatunk újabb sikere

2015. november 27-én került megrendezésre a IV. Szumó Robot Esztár Kupa országos robotika verseny, melyen a Baptista Szeretetszolgálat robotika csapata 6 robottal vett részt. A kupa népszerűségét mutatja, hogy az idei megmérettetésre 26 robot érkezett az ország legtávolabbi településeiről.

Cipősdoboz Akció kampánynyitó Joulupukkival, a finn Mikulással

Budapest – Az elmúlt évekhez hasonlóan a Baptista Szeretetszolgálat ebben az évben, tizenkettedik alkalommal is megszervezi az ország egyik legnépszerűbb karácsonyi adománygyűjtését, a Cipősdoboz Akciót. A kampány vasárnap indul Joulupukkival, a finn Mikulással.

A baptista köznevelési hálózat uniós forrásból megvalósuló "babérjai"

A Baptista Szeretetszolgálat 177,22 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert „Hátránykompenzáció, tehetséggondozás és hálózatépítés a Baptista Szeretetszolgálat Egyházi Jogi Személy köznevelési intézményeiben” című komplex programjára, amelynek során 42 intézményben zajlottak a fejlesztések 4 pillérbe rendezett szakmai tartalommal.

Lap tetejére