X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Belföld

„Válaszd az életet!”: miniszteri elismerés a segélyszervezet szakemberének

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2016. június 27., hétfő 13:07

 

Idén több mint duplájára növelik a kábítószerezés megelőzésére fordítható költségvetési forrásokat, jelentette be Czibere Károly a kábítószer-ellenes világnapon tartott díjátadó ünnepségen. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára az ünnepségen arról beszélt, a kormányzat fontos feladata, hogy felhívja a figyelmet azokra, akik a függés elleni küzdelemben példaként állíthatók a többiek elé. Közölte, a díjazottak nap mint nap harcolnak, küzdenek, embereket mentenek. Az államtitkár az ünnepség után az MTI-nek kifejtette: a kábítószer-probléma kezelésére idén 351,5 millió forint fordítható, de a kormány további 390 millió forintot biztosít a nemzeti drogellenes stratégia ez év végéig szóló szakpolitikai programjára vonatkozó kormányhatározat megvalósítására.

Czibere Károly az ünnepségen a szenvedélybetegségek ellen fellépő embereknek és szervezeteknek odaítélhető Elige Vitam (Válaszd az életet!) díjakat, valamint miniszteri elismerő okleveleket adott át. Kitüntetést vehetett át Bereczki Sándorné szociális munkás, Fekete Zsuzsa újságíró, Kassai-Farkas Ákos addiktológus és Miletics Marcell, a Baptista Szeretetszolgálat Utcafront részlegének vezetője. 

Miniszteri elismerő oklevelet kapott tíz szakember, valamint a Forrás Lelki Segítők Egyesülete, a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ Kutyavezető-képző és Állatfelügyeleti Központ közössége, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet XXIII. kerületi addiktológiai központjának közössége és a Szegletkő Gyermekotthon szakmai közössége.

Az ENSZ-közgyűlés határozata alapján 1988 óta június 26. a kábítószer-fogyasztás elleni küzdelem nemzetközi napja, hogy ezzel is felhívják a figyelmet a droghasználat veszélyeire és a drogkereskedelem elleni harc fontosságára. Magyarországon 1997 óta tartják meg hivatalosan a kábítószer-ellenes világnapot.

(Forrás: MTI)

 

 

A fotón jobbról a második Miletics Marcell

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

T a n é v n y i t ó 2 0 1 9: segítségeddel fesztivált nyerhet az iskolád!

Támogasd az iskolakezdést ott, ahol a legnehezebb a szeptember és nyerj iskoládnak egy Évnyitó Fesztivált! Mező Misi a talpalávalót, Polgár Tünde a jó hangulatot, a Baptista Szeretetszolgálat a „vásárfiát” és a remek falatokat biztosítja a nagyszerűnek ígérkező eseményhez. Gyűjtsétek össze június 3. és 14. között azt, amire már nincs szükségetek, mert sok lett, kicsi lett, más kellett, vagy éppen megmaradt, de még használható, ám nélküle Ti se kezdtétek volna el a sulit! A Baptista Szeretetszolgálat pedig eljuttatja az adományokat oda, ahol arra a legnagyobb szükség van.

A gratuláció és a köszönet hangjai a segélyszervezet konferenciáján

Galyatető – A Baptista Szeretetszolgálat 2019. évi, sorrendben nyolcadik országos vezetői konferenciáját május 15-én és 16-án rendezték meg. A segélyszervezet irányítói, szociális és oktatási területen dolgozó vezetői és munkatársai két napon át összegezték és értékelték az elmúlt időszak eredményeit, beszéltek a terveikről és előadásokat hallgattak meg a legfontosabb programokról.

Bíró Heni az Ultrabalatonon fut a fogyatékkal élő gyerekekért!

Balatonfüred – Bíró Heni, a Baptista Szeretetszolgálat jótékonysági futója újabb versenyt teljesít a váci intézményünkben ellátott gyermekekért. Útnak indult az Ultrabalaton mezőnye!

Lap tetejére