X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Belföld

„Válaszd az életet!”: miniszteri elismerés a segélyszervezet szakemberének

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2016. június 27., hétfő 13:07

 

Idén több mint duplájára növelik a kábítószerezés megelőzésére fordítható költségvetési forrásokat, jelentette be Czibere Károly a kábítószer-ellenes világnapon tartott díjátadó ünnepségen. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára az ünnepségen arról beszélt, a kormányzat fontos feladata, hogy felhívja a figyelmet azokra, akik a függés elleni küzdelemben példaként állíthatók a többiek elé. Közölte, a díjazottak nap mint nap harcolnak, küzdenek, embereket mentenek. Az államtitkár az ünnepség után az MTI-nek kifejtette: a kábítószer-probléma kezelésére idén 351,5 millió forint fordítható, de a kormány további 390 millió forintot biztosít a nemzeti drogellenes stratégia ez év végéig szóló szakpolitikai programjára vonatkozó kormányhatározat megvalósítására.

Czibere Károly az ünnepségen a szenvedélybetegségek ellen fellépő embereknek és szervezeteknek odaítélhető Elige Vitam (Válaszd az életet!) díjakat, valamint miniszteri elismerő okleveleket adott át. Kitüntetést vehetett át Bereczki Sándorné szociális munkás, Fekete Zsuzsa újságíró, Kassai-Farkas Ákos addiktológus és Miletics Marcell, a Baptista Szeretetszolgálat Utcafront részlegének vezetője. 

Miniszteri elismerő oklevelet kapott tíz szakember, valamint a Forrás Lelki Segítők Egyesülete, a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ Kutyavezető-képző és Állatfelügyeleti Központ közössége, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet XXIII. kerületi addiktológiai központjának közössége és a Szegletkő Gyermekotthon szakmai közössége.

Az ENSZ-közgyűlés határozata alapján 1988 óta június 26. a kábítószer-fogyasztás elleni küzdelem nemzetközi napja, hogy ezzel is felhívják a figyelmet a droghasználat veszélyeire és a drogkereskedelem elleni harc fontosságára. Magyarországon 1997 óta tartják meg hivatalosan a kábítószer-ellenes világnapot.

(Forrás: MTI)

 

 

A fotón jobbról a második Miletics Marcell

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Magyarországi tanulmányút a kelet-ukrajnai programhoz kapcsolódóan

Budapest - A Visegrádi Alap és a Koreai Köztársaság Pénzügyminisztériuma által támogatott kelet-ukrajnai programunkban év eleje óta folynak képzések Dnyipróban. A program keretében hárman vehettek részt egy magyarországi tanulmányúton.

Fókuszban a tudás és a tapasztalat átadása: program a civilekért

Budapest - A Visegrádi Alap által támogatott nyugat-ukrajnai programunkban év eleje óta folynak képzések Nagydobronyban. A program keretében a résztvevők közül tizenketten kapnak lehetőséget arra, hogy valamelyik „visegrádi négyes“ országba látogassanak és négynapos tanulmányúton vegyenek részt.

Gondozók jelentkezését várja a Baptista Integrációs Központ

A Baptista Integrációs Központ szakgondozót, gondozót, családgondozót keres.

Lap tetejére