X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

„Pont ami kell”

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2014. december 16., kedd 13:32

„Pont ami kell”

 

Ez a Baptista Pont hálózat pécsi irodájának jelmondata, mely többféleképpen is értelmezhető. 

Egyik üzenete, hogy Isten csodálatos módon tölti be szellemi és fizikai szükségeinket. Ezt tapasztalhattuk meg a közelmúltban.

 

A Baptista Pontokon történő mindennapi munka lényeges része az adományok begyűjtése és kiszállítása, melyhez  itt Pécsen egy közel 20 éves áruszállító járművet használunk. Az autó sok-sok éve a Szeretetszolgálat megbízható „öregjei” közé tartozik, azonban kora és állapota miatt mára „nyugdíjazásra” érett. 

Németországban élő magyar testvéreink révén ez a hír eljutott a Regensburgban lévő Szabad Evangéliumi gyülekezet egyik vállalkozó családjához is. 

Az Úr indította őket a segítségre, és egyik újszerű Iveco 3,5t-s áruszállító teherautójukat bocsájtották rendelkezésünkre jövő év áprilisig, minden viszonzás nélkül. A családapa azt mondta, mikor meg szerettük volna köszönni, hogy ne neki köszönjük, mert az ő cége Istené, és felé adjunk hálát.

 

A Baptista Szeretetszolgálat ország nyolc településén kilenc adományboltot működtet – Békés, Esztergom, Fót, Kaposvár, Kosd, Pécs, Rétság, Székesfehérvár. Az adományközpontok adományok – ruhaneműk, háztartási eszközök, tartós élelmiszerek, kisbútorok – leadására, és jelképes pénzösszeg felajánlásával elvihető termékek cseréjére létrehozott pontok. A BaptistaPont a térség szociálisan rászoruló családjainak is segítséget nyújt, fogadja személyes, telefonos, vagy levélben történő megkereséseiket, és igyekszik enyhíteni a bajba jutottak nehéz helyzetén. Így elmondható, hogy nem csupán adománypontként, hanem szociális irodaként is üzemel.

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Családgondozó munkakör betöltésére keres munkatársakat a BIK

Budapest - A Baptista Integrációs Központ keres a 15. kerületben nyíló, teljesen új Családok Átmeneti Otthonába segítségnyújtásban elkötelezett munkatársakat, családgondozó munkakör betöltésére.

A Caola Zrt. is azok között van, akik segítik a védekezést

Diósd – A Caola Zrt. ötezer liternyi kéz- és felületfertőtlenítő-szer adományának átadásán jelen volt Dr. Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat alelnöke is.

Sikeresen véget ért az egyhetes licit

Budapest – Mintegy 810 ezer forint gyűlt össze Vujity Tvrtko és Ambrus Attila felajánlása nyomán, az összeg a járvány miatt nehéz helyzetbe jutott rászorulókhoz kerül.

Lap tetejére