X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Belföld

„Pont ami kell”

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2014. december 16., kedd 13:32

„Pont ami kell”

 

Ez a Baptista Pont hálózat pécsi irodájának jelmondata, mely többféleképpen is értelmezhető. 

Egyik üzenete, hogy Isten csodálatos módon tölti be szellemi és fizikai szükségeinket. Ezt tapasztalhattuk meg a közelmúltban.

 

A Baptista Pontokon történő mindennapi munka lényeges része az adományok begyűjtése és kiszállítása, melyhez  itt Pécsen egy közel 20 éves áruszállító járművet használunk. Az autó sok-sok éve a Szeretetszolgálat megbízható „öregjei” közé tartozik, azonban kora és állapota miatt mára „nyugdíjazásra” érett. 

Németországban élő magyar testvéreink révén ez a hír eljutott a Regensburgban lévő Szabad Evangéliumi gyülekezet egyik vállalkozó családjához is. 

Az Úr indította őket a segítségre, és egyik újszerű Iveco 3,5t-s áruszállító teherautójukat bocsájtották rendelkezésünkre jövő év áprilisig, minden viszonzás nélkül. A családapa azt mondta, mikor meg szerettük volna köszönni, hogy ne neki köszönjük, mert az ő cége Istené, és felé adjunk hálát.

 

A Baptista Szeretetszolgálat ország nyolc településén kilenc adományboltot működtet – Békés, Esztergom, Fót, Kaposvár, Kosd, Pécs, Rétság, Székesfehérvár. Az adományközpontok adományok – ruhaneműk, háztartási eszközök, tartós élelmiszerek, kisbútorok – leadására, és jelképes pénzösszeg felajánlásával elvihető termékek cseréjére létrehozott pontok. A BaptistaPont a térség szociálisan rászoruló családjainak is segítséget nyújt, fogadja személyes, telefonos, vagy levélben történő megkereséseiket, és igyekszik enyhíteni a bajba jutottak nehéz helyzetén. Így elmondható, hogy nem csupán adománypontként, hanem szociális irodaként is üzemel.

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

A gratuláció és a köszönet hangjai a segélyszervezet konferenciáján

Galyatető – A Baptista Szeretetszolgálat 2019. évi, sorrendben nyolcadik országos vezetői konferenciáját május 15-én és 16-án rendezték meg. A segélyszervezet irányítói, szociális és oktatási területen dolgozó vezetői és munkatársai két napon át összegezték és értékelték az elmúlt időszak eredményeit, beszéltek a terveikről és előadásokat hallgattak meg a legfontosabb programokról.

Bíró Heni az Ultrabalatonon fut a fogyatékkal élő gyerekekért!

Balatonfüred – Bíró Heni, a Baptista Szeretetszolgálat jótékonysági futója újabb versenyt teljesít a váci intézményünkben ellátott gyermekekért. Útnak indult az Ultrabalaton mezőnye!

Fejlesztés a hátrányos helyzetű gyermekekért a Bükk egyik falujában

Bükkszentmárton – A Baptista Szeretetszolgálat nevelőszülői hálózatának tagjai, szülők és gyermekek lesznek a kedvezményezettjei annak a fejlesztésnek, amely hetekkel korábban a Bükk-hegység egyik falujában kezdődött el. A projekt résztvevői és a helybéliek április 24-én, szerdán találkoztak a helyszínen, hogy rövid ünnepség keretein belül üdvözöljék a beruházás sikerét.

Lap tetejére