“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Összefogás egy csángóföldi magyar tanárnőért és családjáért

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2018. január 13., szombat 13:26

 

Külsőrekecsin – Az elmúlt év őszén, október 4-én éjjel egy csángóföldi magyar tanárnő, Sarca Felícia családi háza a tűz martaléka lett. Rajta és családján igyekszik segíteni a Baptista Szeretetszolgálat egy összefogás kezdeményezésével, gyűjtés elindításával. 

Felicia a moldvai csángó faluban, Külsőrekecsinben él 11 éves kislányával és férjével. Felícia a szomszédos település, Csíkfalu általános iskolájának tanítónője, szabad idejében a falu gyermekeinek tanít magyar nyelvet.

Október 4-én a család háza egy tűzeset következtében megsemmisült. A szakértői vélemény szerint a kémény meghibásodása miatt keletkezett a tűz. A ház újjáépítése tavasszal veszi kezdetét, ez idő alatt a család a polgármester felajánlásának köszönhetően bérelhet egy kétszobás, eredetileg fürdőszoba nélküli, korábban boltként működő házrészt. A Baptista Szeretetszolgálat eddig 300 ezer forint rendkívüli segéllyel támogatta Felíciát, ebből sikerült fürdőszobával bővíteni a család átmeneti otthonát. A tűzben a család teljes vagyona megsemmisült, s a tavaszra tervezett építkezéshez nem rendelkeznek tartalékkal. Minden vagyonuk tönkrement a tűzben, így ezek pótlásához is segítségre szorulnak.

A Baptista Szeretetszolgálat gyűjtést szervez Felícia megsegítésére. Nagy szükség van hálószobai és konyhai bútorokra, egyéb háztartáshoz szükséges felszerelésekre, konyhai eszközökre, mosógépre, tűzhelyre, edényekre, háztartási textíliákra, valamint a ház újjáépítéséhez szükséges eszközökre és nyersanyagra.

Bárki, aki szeretne segíteni a családon, jelentkezzen a Baptista Szeretetszolgálat 06 20 477 3038-as telefonszámán vagy a kurja.timea@baptistasegely.hu email címen Kurja Tímeánál, ahol a felajánlások fogadásán túl bővebb tájékoztatást is kaphat.

 

A pénzbeli adományokat az alábbi számlaszámra várjuk: UniCredit - 10918001-00000061-69770006. A közlemény rovatba írják rá: „Felícia”.

 

 

 

 

 


KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Pavelcze László, mentőcsapatunk parancsnoka az Év embere lett Fejérben

Pákozd - Pavelcze László, a Baptista Szeretetszolgálat veszélyhelyzet-kezelési igazgatója, a HUBA Rescue24 Tűzoltó és Kutató-Mentő Nemzetközi Csoport parancsnoka lett az Év embere 2023-ban Fejér vármegyében - ez derült ki a vármegye hírportáljának szavazásából.

2000-nél több családnak segít karácsonykor a Lidl

Budapest – A Lidl Magyarország szívügyének tekinti a társadalmi felelősségvállalást, melynek jegyében hosszú évek óta szervez adománygyűjtő programot a szeretet ünnepe alkalmával is. A vállalat az idei rendhagyó kezdeményezésének köszönhetően összesen közel 20 millió forint értékben adott át élelmiszereket a Baptista Szeretetszolgálatnak.

Elismerések, díjak a 2023-as év legjobb szeretetszolgálatosainak

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat 2013-ban díjakat alapított azzal a céllal, hogy az általa fenntartott intézményekben dolgozó, kiváló szakmai tevékenységet végző kollégáit elismerje és megköszönje munkájukat. A 2023. év elismeréseit december 15-én a Benczúr utcai Baptista Házban vehették át munkatársaink, önkénteseink.

Lap tetejére