X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Orvoscsoporttal Kárpátalján

Szerző: Süni Bejegyzés: 2014. augusztus 14., csütörtök 15:01

A missziós csoportok többféle segítséget nyújtanak a helyi romáknak. Idén egy 25 fős orvoscsoport érkezett Dobronyba, ahol 10 napos misszió vette kezdetét.

Amerikai és magyar nővérek, orvosok, gyógyszerészek, orvostanhallgatók és tolmácsok segítettek abban, hogy minden rászoruló a neki legmegfelelőbb gyógyszert kapja meg. A rendelés részben kint az udvaron ponyvák vagy szőlőlugas alatt, részben valaki otthonában vagy a romatelep gyülekezeti házában zajlott. Először felvették a betegek személyes adatait, súlyt, vérnyomást mértek. Ezután kerültek a páciensek az orvosokhoz, akik részletesen kivizsgálták őket és felírták a szükséges gyógyszereket. A harmadik állomáson, a gyógyszertárban szakemberek segítségével állították össze a gyógyszeradagokat. Az ellátottak nagy többsége nem szed rendszeresen gyógyszert, mert nem tudja fedezni az árát.

Missziós utunk lényege épp az, hogy a legrászorultabb rétegekhez juttassuk el a segítséget, ez esetben a sokak által elérhetetlennek tűnő fájdalomcsillapítót, vérnyomás és lázcsökkentőt, gyógyszert torok- és tüdőgyulladásra, fül és szemcseppet, féregtelenítőt és izomlazító krémet. A dobronyi romatelep mellett eljutottunk Lucskára, Homokra, Koncházára is, ahol csupán egyetlen nap alatt több mint 240 beteget sikerült megvizsgálni. Összesen 8000 dollárnyi értékű gyógyszert osztottunk ki mintegy 1000 betegnek.

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Helyszíni riportokkal és izgalmas beszámolókkal megjelent a Felebarát!

„Negyedszázad mögöttünk, Isten mellettünk”: Dr. Szilágyi Béla elnöki köszöntőjével megjelent a Felebarát Magazin, a Baptista Szeretetszolgálat időszaki kiadványának legújabb száma.

Jelentős adománnyal segített a magyar női kézilabda válogatott!

Budapest - 7 millió forint adománnyal csatlakozott az olimpiára kijutott magyar női kézilabda válogatott, a szakmai stáb és a Magyar Kézilabda Szövetség szakági vezetősége a Baptista Szeretetszolgálat gyűjtéséhez, amelyen a nemzeti csapat és a szervezet egy Eger környéki családot támogat.

Felhívás vérplazmaadásra!

A Baptista Szeretetszolgálat bátorítja és kéri mindazokat, akik igazoltan COVID–19-betegségből gyógyultak meg, hogy segítsék vérplazmaadással a krízishelyzetben levő vírusfertőzött beteg embertársaink gyógyulását!

Lap tetejére