X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Orvoscsoporttal Kárpátalján

Szerző: Süni Bejegyzés: 2014. augusztus 14., csütörtök 15:01

A missziós csoportok többféle segítséget nyújtanak a helyi romáknak. Idén egy 25 fős orvoscsoport érkezett Dobronyba, ahol 10 napos misszió vette kezdetét.

Amerikai és magyar nővérek, orvosok, gyógyszerészek, orvostanhallgatók és tolmácsok segítettek abban, hogy minden rászoruló a neki legmegfelelőbb gyógyszert kapja meg. A rendelés részben kint az udvaron ponyvák vagy szőlőlugas alatt, részben valaki otthonában vagy a romatelep gyülekezeti házában zajlott. Először felvették a betegek személyes adatait, súlyt, vérnyomást mértek. Ezután kerültek a páciensek az orvosokhoz, akik részletesen kivizsgálták őket és felírták a szükséges gyógyszereket. A harmadik állomáson, a gyógyszertárban szakemberek segítségével állították össze a gyógyszeradagokat. Az ellátottak nagy többsége nem szed rendszeresen gyógyszert, mert nem tudja fedezni az árát.

Missziós utunk lényege épp az, hogy a legrászorultabb rétegekhez juttassuk el a segítséget, ez esetben a sokak által elérhetetlennek tűnő fájdalomcsillapítót, vérnyomás és lázcsökkentőt, gyógyszert torok- és tüdőgyulladásra, fül és szemcseppet, féregtelenítőt és izomlazító krémet. A dobronyi romatelep mellett eljutottunk Lucskára, Homokra, Koncházára is, ahol csupán egyetlen nap alatt több mint 240 beteget sikerült megvizsgálni. Összesen 8000 dollárnyi értékű gyógyszert osztottunk ki mintegy 1000 betegnek.

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

A Giligán Egyesület hagyományos, régi gyümölcsfái és a tudatos tervezés

Túrkeve – A Giligán Természetvédelmi és Hagyományőrző Egyesület a tájfajta, régi gyümölcsfajták népszerűsítése érdekében dolgozott ki programot a NoPlanetB elnevezésű projekt során. Szász Bélával stílusosan egy igazi, hagyományosan fehérre meszelt, tornácos túrkevei parasztházban találkoztunk.

A Sulipakk eljutott az iskolába készülő gyerekekhez, kezdődhet a suli!

Laskod, Petneháza - Laskodon ötven, Petneházán pedig százötven iskolakezdéshez szükséges „Sulipakk” csomagot adtak át a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai.

Fogyasztó kúra: program a fogyasztói tudatosság növelése érdekében

Vác - A Magosfa Környezeti Nevelési és Ökoturisztikai Alapítvány projektjének címe a NoPlanetB elnevezésű program végrehajtása során: Fogyasztó kúra – kiadvány és képzés a fenntartható fogyasztási tudatosság növeléséért.

Lap tetejére