“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Orvoscsoporttal Kárpátalján

Szerző: Süni Bejegyzés: 2014. augusztus 14., csütörtök 15:01

A missziós csoportok többféle segítséget nyújtanak a helyi romáknak. Idén egy 25 fős orvoscsoport érkezett Dobronyba, ahol 10 napos misszió vette kezdetét.

Amerikai és magyar nővérek, orvosok, gyógyszerészek, orvostanhallgatók és tolmácsok segítettek abban, hogy minden rászoruló a neki legmegfelelőbb gyógyszert kapja meg. A rendelés részben kint az udvaron ponyvák vagy szőlőlugas alatt, részben valaki otthonában vagy a romatelep gyülekezeti házában zajlott. Először felvették a betegek személyes adatait, súlyt, vérnyomást mértek. Ezután kerültek a páciensek az orvosokhoz, akik részletesen kivizsgálták őket és felírták a szükséges gyógyszereket. A harmadik állomáson, a gyógyszertárban szakemberek segítségével állították össze a gyógyszeradagokat. Az ellátottak nagy többsége nem szed rendszeresen gyógyszert, mert nem tudja fedezni az árát.

Missziós utunk lényege épp az, hogy a legrászorultabb rétegekhez juttassuk el a segítséget, ez esetben a sokak által elérhetetlennek tűnő fájdalomcsillapítót, vérnyomás és lázcsökkentőt, gyógyszert torok- és tüdőgyulladásra, fül és szemcseppet, féregtelenítőt és izomlazító krémet. A dobronyi romatelep mellett eljutottunk Lucskára, Homokra, Koncházára is, ahol csupán egyetlen nap alatt több mint 240 beteget sikerült megvizsgálni. Összesen 8000 dollárnyi értékű gyógyszert osztottunk ki mintegy 1000 betegnek.

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Pavelcze László, mentőcsapatunk parancsnoka az Év embere lett Fejérben

Pákozd - Pavelcze László, a Baptista Szeretetszolgálat veszélyhelyzet-kezelési igazgatója, a HUBA Rescue24 Tűzoltó és Kutató-Mentő Nemzetközi Csoport parancsnoka lett az Év embere 2023-ban Fejér vármegyében - ez derült ki a vármegye hírportáljának szavazásából.

2000-nél több családnak segít karácsonykor a Lidl

Budapest – A Lidl Magyarország szívügyének tekinti a társadalmi felelősségvállalást, melynek jegyében hosszú évek óta szervez adománygyűjtő programot a szeretet ünnepe alkalmával is. A vállalat az idei rendhagyó kezdeményezésének köszönhetően összesen közel 20 millió forint értékben adott át élelmiszereket a Baptista Szeretetszolgálatnak.

Elismerések, díjak a 2023-as év legjobb szeretetszolgálatosainak

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat 2013-ban díjakat alapított azzal a céllal, hogy az általa fenntartott intézményekben dolgozó, kiváló szakmai tevékenységet végző kollégáit elismerje és megköszönje munkájukat. A 2023. év elismeréseit december 15-én a Benczúr utcai Baptista Házban vehették át munkatársaink, önkénteseink.

Lap tetejére