“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Múzeumok a fenntartható fejlesztésért

Szerző: Süni Bejegyzés: 2014. április 17., csütörtök 15:58
Cimkék: BelföldMuseo Mundial

A sajtótájékoztatón felszólaltak Dr. Márkus Imre parkvezető, Gál Dávid, a Baptista Szeretetszolgálat nemzetközi igazgatója, valamint Dr. Ludvig László, a Siemens Magyarország Infrastruktúra és Városok Szektor Üzletfejlesztési igazgatója.

Dr. Márkus Imre szerint „különböző partnerek együttműködve nagyobb projektet képesek megvalósítani”, míg Gál Dávid hangsúlyozta beszédében, hogy „a fenntartható fejlődés, nem csak egy papíron szereplő szónak kell lennie, hanem az emberek mindennapjaiban is meg kell jelennie”. Végül Dr. Ludvig László bemutatta a Vectron mozdonyt, amely kis energiafogyasztású, alacsony zajkibocsátású és élettartama végén 98%-ban újrahasznosítható.

14 évvel ezelőtt 189 ENSZ-tagállam – beleértve hazánkat is – elkötelezte magát a millenniumi fejlesztési célok elérése mellett, melynek 7. pontja a környezeti fenntarthatóságról szól. A múzeum a kiállítással ezeknek a céloknak elterjesztéséhez és megvalósításához járul hozzá a Szeretetszolgálattal együttműködve.

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Pavelcze László, mentőcsapatunk parancsnoka az Év embere lett Fejérben

Pákozd - Pavelcze László, a Baptista Szeretetszolgálat veszélyhelyzet-kezelési igazgatója, a HUBA Rescue24 Tűzoltó és Kutató-Mentő Nemzetközi Csoport parancsnoka lett az Év embere 2023-ban Fejér vármegyében - ez derült ki a vármegye hírportáljának szavazásából.

2000-nél több családnak segít karácsonykor a Lidl

Budapest – A Lidl Magyarország szívügyének tekinti a társadalmi felelősségvállalást, melynek jegyében hosszú évek óta szervez adománygyűjtő programot a szeretet ünnepe alkalmával is. A vállalat az idei rendhagyó kezdeményezésének köszönhetően összesen közel 20 millió forint értékben adott át élelmiszereket a Baptista Szeretetszolgálatnak.

Elismerések, díjak a 2023-as év legjobb szeretetszolgálatosainak

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat 2013-ban díjakat alapított azzal a céllal, hogy az általa fenntartott intézményekben dolgozó, kiváló szakmai tevékenységet végző kollégáit elismerje és megköszönje munkájukat. A 2023. év elismeréseit december 15-én a Benczúr utcai Baptista Házban vehették át munkatársaink, önkénteseink.

Lap tetejére