“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Megnyílt a második pécsi Baptista Pont

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2014. augusztus 29., péntek 22:37
Cimkék: BelföldBaptistaPontadományadományozás

Tíz hónappal ezelőtt indult a Katalin utcában működő adománypont, melynek szükségességét és létjogosultságát legjobban az újabb Baptista Pont elindulása bizonyítja. A 320 négyzetméteres most megnyíló épületben a Szeretetszolgálat segélyirodája mellett raktározásra alkalmas helyiségek is rendelkezésre állnak Magyarország legnagyobb lakótelepén, a 60.000 embernek otthont adó kertvárosi lakótelepen. Csizi Péter alpolgármester köszöntőjében hangsúlyozta a novemberben megnyílt első Bapista Pont eddigi munkáját, és kertvárosiként kifejezte örömét, hogy az itt élőkhöz is közel kerül a segítség. „Baptista Pont – Pont, ami kell” – olvasható az adománypont kirakatán. Az itt dolgozók, és az ide betérők is sokszor megtapasztalják, hogy valóban az jön adományként, amire éppen a legnagyobb szükségük van.

 

Miként adakozhatunk?

Az Uitz Béla utca 3 . szám alatt megnyílt Baptista Pontnál több módon is lehet segíteni a rászorulókon. Be lehet vinni a már nem használt, de jó minőségű tárgyakat (például ruhát, vagy játékot), amit továbbadnak a szükségben lévőknek. Ugyanígy be lehet térni a boltba, ahonnan adományokért cserébe elvihető mindaz, ami számunkra hasznos, szükséges lehet (pl. tartós élelmiszerek). Az adományokat a Szeretetszolgálat a rászorulók megsegítésére fordítja.

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Pavelcze László, mentőcsapatunk parancsnoka az Év embere lett Fejérben

Pákozd - Pavelcze László, a Baptista Szeretetszolgálat veszélyhelyzet-kezelési igazgatója, a HUBA Rescue24 Tűzoltó és Kutató-Mentő Nemzetközi Csoport parancsnoka lett az Év embere 2023-ban Fejér vármegyében - ez derült ki a vármegye hírportáljának szavazásából.

2000-nél több családnak segít karácsonykor a Lidl

Budapest – A Lidl Magyarország szívügyének tekinti a társadalmi felelősségvállalást, melynek jegyében hosszú évek óta szervez adománygyűjtő programot a szeretet ünnepe alkalmával is. A vállalat az idei rendhagyó kezdeményezésének köszönhetően összesen közel 20 millió forint értékben adott át élelmiszereket a Baptista Szeretetszolgálatnak.

Elismerések, díjak a 2023-as év legjobb szeretetszolgálatosainak

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat 2013-ban díjakat alapított azzal a céllal, hogy az általa fenntartott intézményekben dolgozó, kiváló szakmai tevékenységet végző kollégáit elismerje és megköszönje munkájukat. A 2023. év elismeréseit december 15-én a Benczúr utcai Baptista Házban vehették át munkatársaink, önkénteseink.

Lap tetejére