“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Magyarországon is sokan imádkoztak az amerikai lelkipásztorért

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2019. november 25., hétfő 11:14

 

Budafok - A Baptista Szeretetszolgálat képviseletében Gál Dávid ügyvezető igazgató és felesége, Gál Andrea november 24-én, a budafoki baptista gyülekezet istentiszteletén találkozott Andrew és Norine Brunson-nal. Az amerikai lelkészt, Andrew Brunsont a 2016-os törökországi puccskísérletet követően tartóztatták le a nyugat-törökországi Izmirben, s 2018 októberében engedték szabadon.

Andrew Brunson az ünnepi istentiszteleten megdöbbentő nyíltsággal és őszinteséggel beszélt törökországi börtönélményeiről. Az alkalmat követő szűk körű találkozón Gál Dávid elmondta: sok hasonló tapasztalatuk van, szolgálat életveszélyes, háborús helyzetben, például szír menekültek között. A beszélgetésen elhangzott az is, hogy az Open Door keresztényüldözéssel foglalkozó szervezet listáján figyelemmel kísért, extrém módon keresztyénüldöző országok tízes listáját figyelembe véve a Baptista Szeretetszolgálat hét ilyen országban dolgozott, vagy dolgozik: például Észak-Koreában, Afganisztánban, Pakisztánban, Szudánban… Bár a segélyszervezet nem misszióval foglalkozik, a szervezet által a krisztusi szeretetparancs alapján végzett segélymunka sokszor hozzá tudott járulni a missziós erőfeszítésekhez is, például a buddhista többségű Srí Lankán, a 2004-es szökőár katasztrófa után. A Brunson házaspár elismerését fejezte ki a segélyszervezet tevékenységéért, és elmondták, hogy a jövőben is a közel-keleti térségben szeretnének dolgozni.

Az amerikai lelkészt a 2016-os törökországi puccskísérletet követően tartóztatták le a nyugat-törökországi Izmirben, ahol egy kis protestáns templom prédikátora volt. A vád szerint támogatta az összeesküvés kiterveléséért felelőssé tett, Amerikában élő Fethullah Gülen muszlim hitszónok nemzetközi mozgalmát, továbbá a szakadár Kurdisztáni Munkáspártot, illetve kémkedett az Egyesült Államok javára. Andrew Brunson tagadta az ellene felhozott vádakat. A bebörtönzött amerikai lelkipásztor szabadon bocsátásáért az amerikai földrészen kívül hazánkban is sok ezren imádkoztak: végül 2018 októberében, hosszas tárgyalások után bocsátották szabadon.

Gál Andrea, Gál Dávid, Andrew Brunson és Norine Brunson 

 



KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Pavelcze László, mentőcsapatunk parancsnoka az Év embere lett Fejérben

Pákozd - Pavelcze László, a Baptista Szeretetszolgálat veszélyhelyzet-kezelési igazgatója, a HUBA Rescue24 Tűzoltó és Kutató-Mentő Nemzetközi Csoport parancsnoka lett az Év embere 2023-ban Fejér vármegyében - ez derült ki a vármegye hírportáljának szavazásából.

2000-nél több családnak segít karácsonykor a Lidl

Budapest – A Lidl Magyarország szívügyének tekinti a társadalmi felelősségvállalást, melynek jegyében hosszú évek óta szervez adománygyűjtő programot a szeretet ünnepe alkalmával is. A vállalat az idei rendhagyó kezdeményezésének köszönhetően összesen közel 20 millió forint értékben adott át élelmiszereket a Baptista Szeretetszolgálatnak.

Elismerések, díjak a 2023-as év legjobb szeretetszolgálatosainak

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat 2013-ban díjakat alapított azzal a céllal, hogy az általa fenntartott intézményekben dolgozó, kiváló szakmai tevékenységet végző kollégáit elismerje és megköszönje munkájukat. A 2023. év elismeréseit december 15-én a Benczúr utcai Baptista Házban vehették át munkatársaink, önkénteseink.

Lap tetejére