X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Magyarországon is sokan imádkoztak az amerikai lelkipásztorért

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2019. november 25., hétfő 11:14

 

Budafok - A Baptista Szeretetszolgálat képviseletében Gál Dávid ügyvezető igazgató és felesége, Gál Andrea november 24-én, a budafoki baptista gyülekezet istentiszteletén találkozott Andrew és Norine Brunson-nal. Az amerikai lelkészt, Andrew Brunsont a 2016-os törökországi puccskísérletet követően tartóztatták le a nyugat-törökországi Izmirben, s 2018 októberében engedték szabadon.

Andrew Brunson az ünnepi istentiszteleten megdöbbentő nyíltsággal és őszinteséggel beszélt törökországi börtönélményeiről. Az alkalmat követő szűk körű találkozón Gál Dávid elmondta: sok hasonló tapasztalatuk van, szolgálat életveszélyes, háborús helyzetben, például szír menekültek között. A beszélgetésen elhangzott az is, hogy az Open Door keresztényüldözéssel foglalkozó szervezet listáján figyelemmel kísért, extrém módon keresztyénüldöző országok tízes listáját figyelembe véve a Baptista Szeretetszolgálat hét ilyen országban dolgozott, vagy dolgozik: például Észak-Koreában, Afganisztánban, Pakisztánban, Szudánban… Bár a segélyszervezet nem misszióval foglalkozik, a szervezet által a krisztusi szeretetparancs alapján végzett segélymunka sokszor hozzá tudott járulni a missziós erőfeszítésekhez is, például a buddhista többségű Srí Lankán, a 2004-es szökőár katasztrófa után. A Brunson házaspár elismerését fejezte ki a segélyszervezet tevékenységéért, és elmondták, hogy a jövőben is a közel-keleti térségben szeretnének dolgozni.

Az amerikai lelkészt a 2016-os törökországi puccskísérletet követően tartóztatták le a nyugat-törökországi Izmirben, ahol egy kis protestáns templom prédikátora volt. A vád szerint támogatta az összeesküvés kiterveléséért felelőssé tett, Amerikában élő Fethullah Gülen muszlim hitszónok nemzetközi mozgalmát, továbbá a szakadár Kurdisztáni Munkáspártot, illetve kémkedett az Egyesült Államok javára. Andrew Brunson tagadta az ellene felhozott vádakat. A bebörtönzött amerikai lelkipásztor szabadon bocsátásáért az amerikai földrészen kívül hazánkban is sok ezren imádkoztak: végül 2018 októberében, hosszas tárgyalások után bocsátották szabadon.

Gál Andrea, Gál Dávid, Andrew Brunson és Norine Brunson 

 KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Helyszíni riportokkal és izgalmas beszámolókkal megjelent a Felebarát!

„Negyedszázad mögöttünk, Isten mellettünk”: Dr. Szilágyi Béla elnöki köszöntőjével megjelent a Felebarát Magazin, a Baptista Szeretetszolgálat időszaki kiadványának legújabb száma.

Jelentős adománnyal segített a magyar női kézilabda válogatott!

Budapest - 7 millió forint adománnyal csatlakozott az olimpiára kijutott magyar női kézilabda válogatott, a szakmai stáb és a Magyar Kézilabda Szövetség szakági vezetősége a Baptista Szeretetszolgálat gyűjtéséhez, amelyen a nemzeti csapat és a szervezet egy Eger környéki családot támogat.

Felhívás vérplazmaadásra!

A Baptista Szeretetszolgálat bátorítja és kéri mindazokat, akik igazoltan COVID–19-betegségből gyógyultak meg, hogy segítsék vérplazmaadással a krízishelyzetben levő vírusfertőzött beteg embertársaink gyógyulását!

Lap tetejére