X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Magyarországon is sokan imádkoztak az amerikai lelkipásztorért

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2019. november 25., hétfő 11:14

 

Budafok - A Baptista Szeretetszolgálat képviseletében Gál Dávid ügyvezető igazgató és felesége, Gál Andrea november 24-én, a budafoki baptista gyülekezet istentiszteletén találkozott Andrew és Norine Brunson-nal. Az amerikai lelkészt, Andrew Brunsont a 2016-os törökországi puccskísérletet követően tartóztatták le a nyugat-törökországi Izmirben, s 2018 októberében engedték szabadon.

Andrew Brunson az ünnepi istentiszteleten megdöbbentő nyíltsággal és őszinteséggel beszélt törökországi börtönélményeiről. Az alkalmat követő szűk körű találkozón Gál Dávid elmondta: sok hasonló tapasztalatuk van, szolgálat életveszélyes, háborús helyzetben, például szír menekültek között. A beszélgetésen elhangzott az is, hogy az Open Door keresztényüldözéssel foglalkozó szervezet listáján figyelemmel kísért, extrém módon keresztyénüldöző országok tízes listáját figyelembe véve a Baptista Szeretetszolgálat hét ilyen országban dolgozott, vagy dolgozik: például Észak-Koreában, Afganisztánban, Pakisztánban, Szudánban… Bár a segélyszervezet nem misszióval foglalkozik, a szervezet által a krisztusi szeretetparancs alapján végzett segélymunka sokszor hozzá tudott járulni a missziós erőfeszítésekhez is, például a buddhista többségű Srí Lankán, a 2004-es szökőár katasztrófa után. A Brunson házaspár elismerését fejezte ki a segélyszervezet tevékenységéért, és elmondták, hogy a jövőben is a közel-keleti térségben szeretnének dolgozni.

Az amerikai lelkészt a 2016-os törökországi puccskísérletet követően tartóztatták le a nyugat-törökországi Izmirben, ahol egy kis protestáns templom prédikátora volt. A vád szerint támogatta az összeesküvés kiterveléséért felelőssé tett, Amerikában élő Fethullah Gülen muszlim hitszónok nemzetközi mozgalmát, továbbá a szakadár Kurdisztáni Munkáspártot, illetve kémkedett az Egyesült Államok javára. Andrew Brunson tagadta az ellene felhozott vádakat. A bebörtönzött amerikai lelkipásztor szabadon bocsátásáért az amerikai földrészen kívül hazánkban is sok ezren imádkoztak: végül 2018 októberében, hosszas tárgyalások után bocsátották szabadon.

Gál Andrea, Gál Dávid, Andrew Brunson és Norine Brunson 

 KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Így, az újabb támogatással még gyorsabb és hatékonyabb lett a segítségnyújtás

Budapest – A GLS segítségével a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány újabb jelentős logisztikai támogatás kapott feladatainak biztosításához. A cél közös: a legjobban rászorulók sorsának enyhítése egy máig nem látott, de rendkívüli szociális helyzetet eredményező krízis megoldása, enyhítése során.

Újabb együttműködés a járvány hatásait enyhítő célok érdekében

Budapest - A Rododendron Art & Design Shop a főváros legrégebbi és egyik legismertebb művészeti és design boltja együttműködési megállapodást kötött a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvánnyal. A cél a segélyszervezet támogatása abban a megfeszített munkában, amellyel a járvány negatív hatásait igyekszik csökkenteni.

Egy olyan vidéken osztottunk, ahol nemrég zártunk projektet

Bélapátfalva, Bekölce - A bükkszentmártoni járásban, Bélapátfalván és Bekölcén osztott tartós élelmiszereket tartalmazó segélyt, száztíz csomagot május 12-én a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány.

Lap tetejére