X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Alapítvány

Civil-katonai kerekasztal találkozón a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezetője

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2019. április 25., csütörtök 15:08

 

Budapest – A Civil-katonai Együttműködési és Lélektani Műveleti Központ április 24-én, szerdán civil-katonai kerekasztal találkozót rendezett, amelynek meghívott előadója volt Gál Dávid, a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója is.


A Külügyi és Külgazdasági Intézetben megrendezett fórumon minden előadást követően lehetőség nyílt eszmecserére, a meghívott vendégek véleményének kifejtésére, valamint kérdések feltételére. Az előadások és ismertetők részben a „resilience” témaköréről, valamint a következő időszakban megtartandó, úgynevezett „nagy láthatóságú” katonai gyakorlatról adtak átfogó képet. Gál Dávid, a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója a katasztrófakockázat-kezelés és a resilience jelentéséről beszélt a természeti katasztrófákra való reagálás 20 éves tapasztalata alapján.

A meghívott szervezetek: Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány, ORFK Oktatási és Kiképző Központ, Külgazdasági és Külügyminisztérium, Nemzetközi Fejlesztési Főosztály, Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal, Külügyi és Külgazdasági Intézet, Magyar Vöröskereszt, NATO Erőket Integráló Elem képviselője, Migrációkutató Intézet, NKE Stratégiai Védelmi Kutatóközpont, NKE Katasztrófavédelmi Intézet, Biztonságpolitikai és Honvédelmi Kutatások Központja, BM Nemzetközi Oktatási Központ, BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, BM OKF Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, BM OKF Országos Polgári Védelmi Főfelügyelőség, Magyar Nemzeti Múzeum és Eszterházy Károly Egyetem.  

 


KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Életmentő készüléket kapott Farkas Ricsi a tizenhetedik születésnapjára

Budapest – Életmentő készülékre gyűjtött Farkas Ricsi részére a Baptista Szeretetszolgálat, mert eddig egy 25 éves géppel táplálták a ritka betegséggel küzdő fiút. A 17. születésnapjára sikerült összegyűjteni az infúziós pumpa összegét, amely létfontosságú a számára.

Megjelent a Felebarát magazin legújabb, 2019. áprilisi száma

Budapest – Elkészült a Baptista Szeretetszolgálat időszakos kiadványa, a Felebarát magazin, amely a korábbi megjelenésekhez hasonlóan a segélyszervezet mindennapjait mutatja be a teljesség igénye nélkül.

Az Országgyűlés elnöke is köszönetet mondott a kulturális kirándulásokért

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat Baricz Dezső programigazgató irányítása mellett ötödik éve folytatja a „Kulturális kirándulás a fővárosban” elnevezésű programsorozatát. A munkát Kövér László, az Országgyűlés elnöke április 10-én keltezett levelében köszönte meg.

Lap tetejére