X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

A Margaret Island zenekarral nyílt meg a Deák téri Cipősdoboz Vár

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2018. november 30., péntek 14:56

 

Budapest – November 30-án, pénteken délelőtt a Margaret Island zenekar minikoncertjével nyitotta meg kapuit a Deák téri Cipősdoboz Vár, ahol hétfőtől vasárnapig, 10-től 20 óráig várják az adományozókat.    

 

Hári Tibor, a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezető főigazgatója az eseményen az akció támogatóit köszöntötte és a sajtó képviselői előtt elmondta:   

„A Baptista Szeretetszolgálat ismét jubilál. Két évvel ezelőtt ünnepeltük a segélyszervezet 20. születésnapját, idén pedig azt, hogy a 15. Cipősdoboz Akciót kezdjük meg. Akkor, az első szervezéssel töltött időszak alatt sokan voltak a kételkedők, hiszen kevesen hitték, hogy van annyi adakozókedv, létezik annyi támogató akarat hazánkban ahhoz, hogy egy ilyen jótékonysági akciót sikerre lehessen vinni. Pedig az amerikai mintára megvalósított kezdeményezést akkor és azóta is minden évben siker koronázza: több tízezer gyermek boldog mosolya a bizonyítéka ennek.

Valóban sok-sok örömteli pillanatra emlékezhetünk szívesen együtt. Hiszen a cipősdoboznyi ajándékok nem csak Magyarország legszegényebb, legtávolabbi sarkaiba jutottak és jutnak el, hanem idővel átlépték a határokat is, hogy eljussanak a magyarok lakta területekre. Ezen utazások sorában talán a legkedvesebb ünnepek a föld alatt, egy erdélyi település sóbányájában történnek, ahol gyermekotthonokban élők karácsonyát sikerül szebbé tenni.

A Cipősdoboz Akciót pedig az évek során nem csak térben és távolságban, ötletekben is folyamatosan sikerül alakítani, bővíteni, így egyre újabb és újabb rászorulókhoz jutnak el a csomagok, miközben az adományozók belénk helyezett bizalmát is egyre növeljük: például a dobozok nyomon követésének biztosításával.

Most, hogy egy újabb kampány időszakát kezdjük, mi, segélymunkások 15 év után már jól tudjuk a dolgunkat. De jól tudjuk azt is, hogy semmire sem mennénk magunkban, semmire sem jutnánk azok nélkül, akik anyagi, gazdasági erejükkel, kapacitásukkal, ötleteikkel, művészetükkel, ismertségükkel segítenek és támogatnak minket. Tehát most, amikor képletesen megnyitjuk e vár kapuit, hálás szívvel kell megköszönnöm a támogatást a Baptista Szeretetszolgálat csaknem háromezer munkatársa és önkéntese nevében. Az ajándékra váró rászoruló gyermekekre gondolva mondok köszönetet, hiszen ők számítanak ránk.

A Cipősdoboz Várat ezennel megnyitom!”

A rendezvényen Papp János, a Magyarországi Baptista Egyház elnöke osztotta meg adventi gondolatait hallgatóságával, közöttük dr. Bajkai István országgyűlési képviselővel. Együtt ünnepeltük a Cipősdoboz Akció nyitányát támogatóinkkal: a Libri – Bookline Zrt., a Liliput Játékvilág, a Montázs Art Café, a CitySightseeing, a CCC, a Kuehne + Nagel Kft. és a Knorr-Bremse képviselőjével.

 


KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Helyszíni riportokkal és izgalmas beszámolókkal megjelent a Felebarát!

„Negyedszázad mögöttünk, Isten mellettünk”: Dr. Szilágyi Béla elnöki köszöntőjével megjelent a Felebarát Magazin, a Baptista Szeretetszolgálat időszaki kiadványának legújabb száma.

Jelentős adománnyal segített a magyar női kézilabda válogatott!

Budapest - 7 millió forint adománnyal csatlakozott az olimpiára kijutott magyar női kézilabda válogatott, a szakmai stáb és a Magyar Kézilabda Szövetség szakági vezetősége a Baptista Szeretetszolgálat gyűjtéséhez, amelyen a nemzeti csapat és a szervezet egy Eger környéki családot támogat.

Felhívás vérplazmaadásra!

A Baptista Szeretetszolgálat bátorítja és kéri mindazokat, akik igazoltan COVID–19-betegségből gyógyultak meg, hogy segítsék vérplazmaadással a krízishelyzetben levő vírusfertőzött beteg embertársaink gyógyulását!

Lap tetejére